Alisa u Zemlji Čuda – Alice In Wonderland (2010)

Solidna vizualizacija jednog užasno lošeg scenarija. Ne samo da znatno kaska za teksturom koju je Luis Kerol (Lewis Carroll) posedovao, već su pokušali da nas zabave jednom jeftinom i dosadnom pričom, prepunom grešaka i moronskih dijaloga, ostavljajući utisak kao da delo ne poseduje ni malo “srdačnosti”.

Čitava atmosfera je već viđena u prethodnim filmovima Tima Bartona (Tim Burton), najsličnija joj je Noćna mora pre Božića (The Nightmare Before Christmas) -u.  Performans Džonija Depa (Johnny Depp) je šokantno loš….on glumi Ludog Šeširdžiju kao glumac koji se prvi put zatekao u ozbiljnom projektu. Rotira od škotskog naglaska do izfeminiziranog šuškanja, ubacujući s vremena na vreme malo svog čuvenog Captain Jack Sparrow -a. Mia Vasikovska (Wasikowska) nam predstavlja Alisu na jedan vrlo dosadan način. Sa druge strane se nalazi lik En Hetavej (Anne Hathaway), koji je stvarno jadan i suvišan, njena sama kretnja i gestikulacija stvaraju utisak kao da je pijana! Jedino ko je vredan ikakvog pomena je Helena Bonam Karter (Bonham Carter) za svoju ulogu Crvene Kraljice..Vrlo zanimljivo, izgleda da je jedino ona shvatila svoj posao ozbiljno.

Da rezimiramo, vizuenlo prihvatljiv s veoma lošom pričom…što se mene tiče, ne morate gledati ovaj film.

Ocena 3/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

8 Comments

 1. Ivan

  Hahaha ukrade mi recenziju iz usta :)))

  Jeste, upravo tako, film je vizuelno odličan, ali, brate, scenario i gluma… krš.

 2. Goran Mirković

  Pa budale, jako površno stvarno…zgrožen sam

 3. Možda sam pala na vizuelni deo priče, ali meni se film učinio dobar.
  Na momente "puknuti" dijalozi – slažem se, ali pošto ne pamtim starije verzije Alise, smatram da nisam dovoljno kompetentna da kritikujem ovu 😉
  U svakom slučaju, deca koja ga budu gledala verovatno neće najbolje ukapirati priču. Ne bi me čudilo da im Helena postane omiljeni karakter, a omiljeni citat: "Odsecite mu glavu!" 🙂

  • Ja naprosto obožavam ovu priču, i u pisanoj formi i kao animirani crtani film.
   Ono što je ogoroman problem ovog projketa jeste što uopšte nema niti kakav smisao, niti duh u vezi sa prethodnim "delima"….jako sam razočaran, kako scenarijem, tako i glumom, jedino se Helena istakla…ostali su više nego mizerni.

 4. Sanja

  Ni malo mi se nije svideo , ocekivala sam mozda i previse !
  Doduse , i sama Alisa je bila jedini crtani koji bas i nisam volela u detinjstvu 😀

 5. Maya

  Vise sam ocekivala od Tim Bartona…….Steta!

 6. Pingback: Kakav je film? » Oz the Great and Powerful (2013)

 7. Nemanja

  Ne znam meni film nije bio toliko los,cak sam ga dva puta gledao,sto ne znaci nista.Ali,mislim da si mogao dati mozda malo vecu ocenu.