Anđeosko srce – Angel Heart (1987)

“Titan” iz osamdesetih godina prošlog veka! Ovaj mračan detektivski triler, propraćen specifičnom atmosferom, je prava poslastica za oči. Poznat kao film koje je mnoge noćima držao budne. Ovaj projekat karakteriše prvoklasni scenario, sačinjen iz jake priče i kraja koji retko ko može da pretpostavi.

Angel Heart” se može smatrati remek delom Alana Parkera (Alan Parker). Režija je stvarno fantastična, Alan nas vodi kroz studiozno pripremljenu mračnu atmosferu, punu alegorija i sitnih začkoljica, koje će nam postepeno stvarati sumnju i otvarati priču.

U ovom filmu, gledamo Mikija Rorka (Mickey Rourke) u zenitu njegove glumačke karijere. On glumi lika po imenu Harry Angel, koji je angažovan od strane Luis Cyphre (fantastično prezentovan od strane Roberta DeNira) da pronađe osobu, po imenu Johnny Favorite, radi rešavanja duga.

Ovaj film ima posebnu atmosferu, kroz njega protiče voodoo magija, droga, krv, nasilje, sve umotano u neku, najbolje rečeno “sparnu” južnjačku atmosferu, smeštenu u 1950-im. Iako su dva glavna aktera definitvno centar radnje, po priči i po talentu prikazanom, i ostalu glumačku ekipu treba pohvaliti na izvarednom doprinosu.

“Anđeosko srce” je stvarno poseban film, bitno je biti otvoren i za “natprirodnu” radnju koju poseduje, da bi u pospunosti mogli da se saživite sa celokupnom radnjom.

Mislim da bi bilo suludo da još nešto o ovom filmu pišem, jer ne bih da otkrivam mnogo i kvarim utisak onome ko planira posle ove recenzije prvi put da gleda. Stvarno sjajan projekat, definitivno zaslužan vašeg vremena!

Ocena: 8/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

8 Comments

 1. Nikola

  da,izuzetan film.Majstorstvo rezije.Atmosfera filma 10/10.

 2. milos

  da li neko moze da mi objsni kakav ugovor je imao Louis Cyphre sa Johnny Favorite-om (angel heart-om)? kakvo prodavanje duse i sta je poenta svega?

 3. nikola

  pa ako to nisi sam skapirao,verujem da ni sa objasnjenjem neces ukapirati…:)
  a i bio bi spojler

 4. kalimero70

  Odlicna ekranizacija,jos bolja filmska ekipa ,i imam ga u kolekciji filmova,10 cista

 5. alex

  Odlican film, posle duzeg perioda pogledala sam ga opet i shvatila da je ovaj film daleko ispred svog vremena. Mracna atmosfera, muzika, scenario, glumci..u ovom filmu Mickey Rourke je briljirao (po meni njegova najbolja uloga) i naravno neprevazidjeni Robert Deniro u ulozi satane. moja ocena 9/10

  Ps. Sve pohvale, uglavnom se slazem sa tvojim misljenjem, pa bih volela da vidim recenzije za filmove THE GAME i THE NINTH GATE. Veliki pozdrav!