The LimeyOvaj film predstavlja Steven Soderbergh –ovu moć da uzme staru  dobru, veoma izlizanu priču osvete i pretvori je u nešto novo, nešto sveže. Najblistavija stvar u dotičnom projektu je definitivno režija. Kombinacija snimanja “nestabilnom” kamerom, ispraćeno fantastičnim nelinearnim stilom razvijanja priče…zbrka flashback – ova i real-time događaja izraženih kroz veoma originalan i nekako “lepršav” način.

Priča sama po sebe je vrlo regularna. Bivši zatvorenik, pušten posle dužeg vremena sa služenja svoje kazne, dolazi na saznanje da mu je ćerka ubijena u stranoj državi….pakuje kofere, i sprema se na put, da sam razreši stvari. Glavnu ulogu tumači Terence Stamp, vrlo iskusan glumac koji na žalost, nema često priliku da se pokaže u ovako krucijalnoj roli u nekom filmu. Fantastičan posao je uradio, predstavio nam je jednog vrlo direktnog, hladnog, ciničnog i vrlo opasnog bivšeg robijaša, kome nije pamatno “stati na žulj”.
Mislim da bi bilo ne fer da odajem neke posebne detalje, ovaj film je svakako vrlo originalan, deluje kao amaterski, a ustavri je vrlo profesionalan.
Ocena: 7/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?