The ExpendablesMoram reći da su moja očekivanja od ovog filma bila ogromna, i time dajem do znanja da ću mnogo problema imati da ispadnem objektivan. Kao dete 90-ih, odrastao sam gledajući ovakve akcione filmove, sa konkretno ovim licima, tako da sam poprilično nestrpljivo čekao ovaj projekat.
Da budem iskren, iako sam fan ovakvih “brlja”, isitna je da nije najbolji film na svetu, ali svakako za ljubitelje ovog žanra je sve čemu su se i nadali da će biti. Film donosi tačno što i obećava.: surovi testosteron, masivne eksplozije, komade karkasa koji lete na sve strane!

Pre nego što se uputimo u dalje specifikacije,  svakako treba čestitati i počast odati glavnom glumcu, scenaristi i reditelju ovog dela, Silvesteru Stalonu (Sylvester Stallone) za skupljanje ove “all-star” ekipe, da bi isprašili jedan drugog koliko je to fizički moguće, i nama fanovima daju film o kakvom smo samo maštali 90-ih.
Film sadrži “pravilan” koncept akcionog filma: “zajebane” momke, samoubilačku misiju, metke i noževe koji lete na sve strane, urlanje, bežanje od ogromnih eksplozija i konstantno dobacivanje kvazi-duhovitih izlizanih fraza….totalno školski!
Plot, kao i kod svih ovakvih filmova, nije niti originalan, niti dobro osmišljen, svakako je mogao biti bolje urađen, i ovo smatram jedinom velikom manom celog filma. Trebalo se više pozabaviti njime, ovako ostavlja utisak nedovršen i proziran utisak
Kasting je, kao i očekivano, totalno brutalan! Od ekipe od koje se tražilo da bude užasan ego problem, ispada fantastičan tim plaćenih ubica. Svako je u potpunosti prihvatio i razumeo bitnost svoje uloge i locirao se na pravo mesto, bez pokušaja nekoga da “zasenči”. Deceniju isčekivani “cameoje bio baš onakav kakav je i trebao…kratak, komičan i kul. Po mom mišljenju ostavio je lep pečat na film, i na samu istoriju kinematografije.
Da sumiramo, ovaj film je onaj pravi “muški” film, poema za ludake opsednute oružjem, i kratak povratak u prošlost za sve nas koji smo odrasli na filmovima gde su baš ovi momci spašali svet mnoštvo puta. Hvala, Slaj, na ovom divnom poklonu, svaka čast na trudu!

Ocena: 8/10TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

4 Comments

  1. Scena zbog koje je vredelo gledati film: pregovori u crkvi, Silvester, Švarceneger i Brus Vilis. Priceless!!! (u prevodu: prsoh od smeha!)

  2. Pingback: Kakav je film? » Plaćenici 2 – Expendables 2 (2012)

  3. vesnabgd

    sajt vam je nezamenljiv i svaka cast!!!!!!!!