Ovaj film je zaista poseban projekat koje je iz kuće “DreamWorks“, jedna od

retkih animacija koja ne sadrži standardni kliše pečat ove ogromne kompanije. veliko osveženje. Osnovano na istoimenoj knjizi od Kreside Kovelove (Cressida_Cowell), ovaj film je jedna zabavna akciona avantura, sa izuzetno dopadljivim likovima, koja lepo funkcioniše u svim svojim aspektima.

Likovi vrlo brzo postaju dragi, i od starta ste na njihovoj strani. Glavni zmaj, po ime Tutles (Toothless) je jedan od najzabavnijih likova u filmu,  iako realno ne progovara….što je zaista čudno za ovu kompaniju, pošto svaki zmaj u njihovim ranijim projektima je bio jedno dosadno i blebetavo stvorenje. Pored odlične priče, i sama animacija je za veliku pohvalu. Vizuelno je ceo projekat sjajno formiran, i sama logika pokreta likova je dosta dopadljiva. Više podseća na Piksarov (Pixar) stil, nego na DreamWorks. Scenario iako nije fantastičan, opet je bolji nego u ranijim delima. Sadrži konstantne reference na pop kulturu, kao i onj klasični jeftini humor, koje sve uvek nasmeje. Male primedbe na to što dramatični momenti nisu imali veliki intezitet, nego su nekako bili sitšani, ali svakako pohvale na to što nisu ubacili nikakvu modernu pesmu na pola filma, gde će svi pevati i plesati. Mrzim to.

Ovo je realno jedan vrlo zabavan film za sve uzraste. Sadrži elemente komedije za sve generacije. Od referenca pop kulture,  preko klasičnih Sitcom” dijaloga, do krajnjeg jednostavnog ludiranja. Ova sjajno vizuelno predstavljena akciona avantura, puna dragih i dopadljivih likova je  jedan lep način da provedete 98 minuta sa svojim najdražima.

Ocena: 7/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

2 Comments

  1. Pingback: Kakav je film? » Megaum – Megamind (2010)

  2. Jedino što mi se nije dopalo u ovom animiranom filmu jeste sam kraj koji je (bar meni) mučno morbidan.
    Znamo da deca (i mislim na zaista malu, naivnu decu) saosećaju sa glavnim junakom i pokušavaju da se kroz igru ugledaju na "idola" – da se ne bi desilo da se "zaigraju" i odseku sebi nogu, savetujem da nakon gledanja svoje mališane brže-bolje odvedete na ispiranje mozga i pustite im dobre stare Diznijeve crtaće gde na kraju princ i princeza (zdravi i čitavi) žive srećno i dugovečno 100 godina, a zloća nestaje u nekom ponoru (bez detaljnijeg opisa – koliko preloma/uboda/modrica).
    Staromodna sam…
    😉