Ne nešto posebno dinamičan film, ali zato sa jakom porukom. Ova crna komedija sarkastično ismeva i eksploatiše čoveka sa lošom percepcijom u

životu.
Priča se zasniva i fokusira na kompulsivnoj prirodi lika sa zaista slabim samopouzdanjem. Ovde smo upoznati i pratimo čoveka po imenu Pol, koji pored svojeg strastvenog odnosa prema svom lokalnom klubu, nema mnogo stvari koje mu se dešavaju u životu. On i dalje živi sa mamom, radi jedan statičan i slabo plaćajući posao, i u suštini je vrlo zatvoren.  Jedini momenti kada Pol pokazuje ikakve prave znake života, je kada prati svoj klub i kasnije na jednoj radio stanici raspravlja sa ostalim fanovima. Čitav ovaj slučaj je čist primer problematičnog samopuzdanja. Pol jedino na toj radio stanici je izgradio neko ime za sebe, i uživa neku vrstu poštovanja, kao rezultat njegovog fanatizma.

Pol je odlično prezentovan od strane popularnog američkog komičara Paton Ozvalda (Patton_Oswalt), koji nasuprot njegovoj ličnoj komičnoj personi, predstavlja jednog otuđenog jadnika. Iako je ovaj film generalno označen kao komedija, što se više radnja odvija on postaje sve crnji i crnji, bez skoro ikakvih prilika za osmeh. Film uspeva u svojoj poenti, da ukaže na nezdravost prevelikog osećaja pripadnosti i fanatizma ka nekom sportskom klubu, jedan od velikih problema ovog projekta je što glavni lik kao gubitnik, nema tu na kraju očekivanu transformaciju, niti dolazi do neke znatne alternacije u njegovoj egzistenciji. Iako generalno film nije loš, nedostatak dinamike će ga činiti većini publike dosadnim i napornim.

Ocena: 6/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

8 Comments

 1. Deluje mi zanimljivo. U stvari, mami da ga pogledam, a da li je zanimljiv – videćemo. Sviđa mi se to što, kako si rekao, "nema očekivanu transformaciju", to ga nekako čini više stvarnim, po mom mišljenju. Ima mnogo onih koji večno ostanu zarobljeni u obožavanju (šta god ili ko god da je predmet obožavanja).

  Sjajna recenzija, as always. 😉

  • Goran Mirković

   Kvalitetan je film, odlično je ovaj odglumio, a i poruka je sjajna….čekiraj pa javi utiske! 😀

 2. Odgledala sam film i ceo dan razmišljam o tome šta da "udenem" ovde. U jednom momentu bih ga ishvalila, a u drugom bih ti rekla da mi baš i nije nešto, i to samo zbog završetka filma.

  Jako mi se sviđa što je sve predstavljeno realno. Prava slika jednog fanatika (on je više od navijača), kojih ima svuda okolo. E, sad, sviđa mi se što kraj nije uobičajen, a opet, očekivala sam da će ipak NEŠTO da se desi. Ovako, delovalo mi je kao da će na kraju pisati "Nastaviće se..", kao da je secnuto na pola.

  Kažem, s jedne strane mi se to baš sviđa (jer govori da će ovaj momak zauvek ostati takav), a s druge strane sam očekivala drugačiji rasplet, čisto zbog toga što je u pitanju film, a ne stvaran život.

  Sjajna poruka. Post na blogu može da se napiše posle ovog filma i ako ovako nastavim, komentar će mi i biti dužine posta. 😀

  Izvin'te, e'o, prekidam. 😉

 3. Goran Mirković

  Bože svašta, ja baš podržavam i apelujem na ljude koji čitaju moj blog da ostave komente i, utiske i pitanja.

  Baš kao što sam rekao u recenziji, iako je adekvatan kraj, donekle i logičan (koliko god takav mentalni sklop može da bude), opet mu fali neka dramatičnost, neki grandiozan kraj, zarad filmoskog iskustva i utiska samog kraja priče.

  Ima svojih dopadljivih momenata, a ima i onih što se vuku. Svakako jedan izuzetno interesantan projekat. Pokreće komente, kritike i diskusije..a to je najbitnije, da ostavi utisak.

  Ako si zaiteresovana, pogledaj od istog scenariste "The Wrestler", dosta je kvalitetniji i bolje finale ima. Imaš recenziju i tog filma na blogu! 😀

 4. Mitko

  Drug mi je rekao za ovaj film,
  Pratio sam malo neke druge stranice, pa hmm ne znam… Nije rec o Engleskom fudbalu, o Engleskom fanu (navijacu, simpatizeru, huliganu).

  Valjda se moze i iz ovog 'Americkog' ugla nesto izvuci, no videcu, odgledat' cu…

 5. Pingback: Kakav je film? » Goon (2011)

 6. Kvazimodo

  Pošto sam se oduševio filmom "The Wrestler" ovaj moram da pogledam što pre…

 7. vesko

  molio bih recenziju filma fan sa roberom de nirom i vesli snajpsom u glavnim ulogama jako tezak ali dobar film de niro maestralan u ulozi negativca