Veliko Belo – The Big White (2005)

Film Marka Miloda () “The Big White” je zaista pravi dijamant u blatu. Smeštena u sred zavejane Aljaske, priča filma “The Big White” se centrira oko vlasnika turističke agencije Pola Barnela, koji se nalazi na rubu bankrota. Očajan da se dokopa nekog novca i pomogne pri lečenju njegove mentalno bolesne žene Margaret, Pol pronalazi leš u kontenjeru i odlučuje se da ga provuče kao ostatke njegovog brata Rejmoda od koga nije čuo ni reč dugi niz godina. Ono što je zapravo ovde velika stvar u vezi Rejmonda, jeste to što je njegov život osiguran na milion dolara, a ta suma novca bi svakako našem protagonisti mogla da reši sve probleme. Pol uspeva sve da ubedi da je iskasapljeni karkas zapravo njegov brat Rejmond, sem revizora slučaja za osiguravajuću kuću Teda Votersa, koji postaje opsednut idejom da razotkrije našeg junaka i dokaže svima da je on jedan obični prevarant. Međutim, situacija za Pola se dodatno komplikuje i on ubrzo pored revizora mora da strepi i od ljudi čiji je leš ukrao.The_big_white_poster

“The Big White” je jedan divan, zabavan i izuzetno smešan film koji je užasno propatio. Teško je poverovati da je ovakav jedan projekat kao što je “The Big White” toliko mnogo potcenjen. “The Big White” je ostvarenje koje sadrži sjajnu glumačku ekipu, odlično napisane likove koje prethodno pomenuta družina perfektno oživljava iz fantastičnog scenarija. Scenario filma “The Big White poseduje komlikovan zaplet sa nizom odličnih komičnih prilika koje glumački kadar uz pomoć vrlo dobro napisanih dijaloga fantastično ostvaruje. Pored komičnih aspekata, ovaj film sadrži faktore i drame, tuge, i koji blic mržnje, što ga na kraju čini znatno kompletnijim.

Glumačka ekipa je naprosto briljirala. Predvođena sjajnim Robinom Vilijamsom () koji sasvim odmereno iznosi svoju ulogu, “Veliko belo” ima toliko odličnih perfomansa da ni malo nereterujem kada kažem da je svako ko se i na sekund pojavio u filmu apsolutno genijalan. Istakao bih još i Holi Hanter () I Điovanija Ribisija (). Oni su naprosto urnebesni.

Nekada se dešava u Holivudu, pošto je to ipak industrija koja se zasniva na profitu, da neka dela budu žrtve sitema i da se jednostavno zagube. “Veliko Belo” je jedan od tih slučajeva. Zbog šačice kritičara iz Južne Amerike i Evrope koji su imali priliku i moć da vide ovaj projekat pre izlaganja većem tržistu, i da odluče o profitabilnim mogućnostima istog, na osnovu njihove procene šira publika nije dobila priliku da se upozna s ovim zaista jako zabavnim delom. Zbog njihovom slabog entuzijazma i slabe vere u projekat, svetski distributer “Capitol Films” je odlučio da povuče “The Big White” iz bioskopa jer nije želeo da rizikuje gubitak profita na reklamiranju. Film je izdahnuo i tiho umro na dve godine, dok se nije ponovo pojavio na DVD-u od strane drugog distributera.

Ovo zaista jedna dopadljiva crna komedija, za koju garantujem da će da nasmeje i zabavi svakoga. Toplo preporučujem svima. Nikako nemojte propustiti ovaj genijalni i urnebesni film!

Ocena: 8/10
75ee7184

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?