“Big Nothing” je jedan od onim filmova koji ulaze u svoju uvertiru veoma sporo, dosadno i bezlično, prezentovajući nam dva smušena lika koji rade kao tehnička podrška, u jednom “kol centru”. Ubrzo film dobija sasvim drugačiji ton, i ispunjen je do samog kraja naglim, predvidivim i nepredvidivim okretima.
Film dobija nagli okret kada naši junaci dobiju otkaz, i odluče da se upuste u kriminalne vode, tačnije iznuđivanje i ucenu za novac. Bivajući totalni amateri (bar na prvi pogled), čitava operacija odlazi po zlu, dešava se niz za nizom neplaniranih i neočekivanih nesretnih situacija iz kojih se naši heroji umesto da se vade, sve više i više zatrpavaju. Od ovog blagog opisa već možete naslutiti da je u pitanju crna komedija. Ovde pored ismevanja nesprenosti i čistog idiotluka likova imamo dosta i pucnjave, kao i scena ubistva. Ne bi baš film nazvao “limunadicom”. Film sadrži dosta nerealnih okreta i predividih momenata da bi bio ozbiljno shvaćen kao krimi triler, ali sa strane komedije, humor u prvih sat vremena je izvanredan.

Hteo bi da pohvalim odličnu kinematografiju i atmosferu. Kadrovi su odlični i prave stvari su izjašnjene. Idealno oslikavajući mračku i sarkastično komičnu atmosferu. Želim da pohvalim reditelja, par scena su mi ostale urezane u glavu, i mislim da ću ih dugo pamtiti.

Gluma je skroz solidna. Treba posebno naglasiti odličan amreički naglasak koji su Sajmon Peg (Simon_Pegg) i Alis Iv (Alice_Eve) uspeli da odrade, bivajući da su iz Britanije. Isto je veliko osveženje videti Dejvida Švimera (David_Schwimmer) van njegove standardne role, tumačeći drugačiju ulogu nego inače. Mogu reći i da sam zadovoljan njegovim performansom. Generalno solidan doprinos čitave ekipe, doživeo sam njihve odnose prilično uverljivim, što nikako nije lako odraditi.

“Big Nothing” je definitivno jedna uzbudljiva i dinamična crma komedija. Iako se pri samom kraju spetljala o sopstvene konce, i udavila malo sa naglim preokretima, poseduje dovoljno kvalitetnih i smešnih momenata, čineći je vrednom gledanja.

Ocena: 7/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

2 Comments