“Run Fatboy Run” je jedna familijarna, uglavnom predvidiva romantična drama, koja sadrži kvalitetan i harizmatičan kasting. Ovaj film se bazira na onoj formuli koja je zaradila Sajmonu Pegu (Simon_Pegg) tako veliku bazu fanova. Klasičan slučaj gde kompletni luzer na kraju ispada heroj. Iako on skoro čitav projekt biva iritantan i sirov, publika nastoji da mu prida svoju privrženost, i navija za dotičnog kretena kroz čitav film.
Priča je vrlo jednostavna i laka za pratiti. Naš heroj poseduje upropaštenu vezu sa svojom bivšom devojkom Libi, koju je ostavio na dan venčanja. Ona sada ima novog momka, koji je mnogo bolja i modernija verzija za razliku od našeg lenjog i rasejanog junaka. Naš glavni lik, dolazi na realizaciju da je njegova veza sa Libi jedino što ga zanima, i odlučuje se da joj dokaže to što će pobetiti njenog novog momka na njegovom sopstvenom terenu. Taj “teren” slučajno biva maraton, za koji je Sajmonova konkurencija izuzetno spremna, dok naš junak poseduje par ekstra kilograma i agilnost puža.

Film jasno plovi na jedrima svojih obeležja. Kao što inače biva u filmovima vezanim za sport, mi ovde dobijamo scene i momente treninga, samo kroz bangavu i komičnu interpretaciju. Kao što biva kod romatičnih komedija,prezentovani smo sa simpatičnim gestovima iskupljenja i generalnog pokajanja. Iako film ne poseduje brilijantan i prenaglašen humor, on se ipak fino ocrtava i provlači, čineći film dopadljivim, ali ništa spektakularnim.

“Run Fatboy Run” je ostvarenje Dejvida Švimera (David_Schwimmer) u britanskoj kinematografiji, kao i druga kolaboracija na platnu sa Sajmonom Pegom. Ovaj duo defenitivno poseduje odličnu hemiju i duboko razumevanje, iako nas nisu šokirali, iznenadili, opet smo dobili jednu korektnu porodičnu komediju, da zabavi i opusti.  Ono što je jedini problem ovog filma je njegova neoriginalnost i apsolutna predvidivost. Da su se samo malo bolje potrudili, film bi uživao veće poštovanje.

Ocena:   6/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?