Dead Snow (2009)

Ovaj film iako je prepadnik trenutno popularnog komedija-horor žanra, prilično se razlikuje od ostalih hitova iz ove kategorije. Ono što ga odvaja dosta od filmova kao što su “Shaun of the Dead” i “Zombieland” jeste to što je za razliku od njih ovaj projekat prvenstveno horor, pa zatim komedija.
Mnogo je više film orijentisan hororu, ne praveći toliko komičnih situacija. Priča je sama po sebi lucidna, vrti se oko nekolicine studenata medicine, koji koriste praznik i odlučuju se na odlazak na kampovanje.Njihovo opuštanje na odmoru ubrzo se pretvara u noćnu moru, pošto na njihovu nesreću i neznanje, kamp im se nalazi na najpogrešnijem mogućem mestu. Nekada davno, baš na tom mestu su nacisti cirkulisali. Ono što je ostalo od ovih vojnika jesu zombiji, koji će ugroziti živote ovim studentima.

Ovaj film je prilično interesantan i kvalitetan. Iako poseduje neke od standardnih horor klišea, kao npr. glupav racio likova, donošenje totalno pogrešnih odluka, on uspeva da zainteresuje i zabavi. Ima i par jeftinih “prepada” u početku, ali oni kasnije u filmu nestaju i lako se zaboravljaju kada eksplicitno i kreativno nasilje nastupi.

Iako generalno nisam veliki horor fan, ovaj film me je prilično lepo iznenadio i super zabavio. Sve na kraju filma dolazi na svoje mesto. Dijalozi su kvalitetno napisani, vrlo interesantni i komični. Priča se brzo razvija i daje prilično dosta vremena i fokusa akciji. Akcione scene, koje su generalno eksplicitno nasilje su vrlo dinamične, komične, brutalne i interesantne. Smatram da je ovo veliki hit kod fanova horor žanra. Ima krvi u izobilju, lete udovi na sve strane i dovoljno luda priča da sve to začini! Fantastično!

Ocena:  7/10

Leave a Reply

1 Comment

Next ArticleFight Club (1999)