The Warrior’s Way (2010)

Da li će vam se svideti ovaj film dosta zavisi od toga kako posmatrate i doživljavate sam njegov koncept. Ovo je projekat koji obećava okršaj između nindža i kauboja, pa ako smatrate da će vas kombinacija ova dva nespojiva pojma zaiteresovati, morate biti otvoreni za ilogičnosti koje će sam film pokazati,. Naravno apelujem da ne treba cepidlačiti šta je u filmu realno, a šta istorijski nespojivo. Ali opet, iako ste ljubitelj fantazije i očekujete jedan brutalni okršaj, isključivo da vas zabavi i nasmeje, kao što su moji ciljevi bili, ima par situacija na koje bi vas trebao pripremiti i skrenuti vam pažnju.

“The Warrior’s Way” poseduje više zapleta. Film počinje sa naracijom, prezentujući nam Jang Dong-Guna (Jang_Dong-gun) veoma poznatu ličnost iz Južne Koreje, kao ratnika sa praznim pogledom, koji je ceo život trenirao kako bi ostvario svoj jedinstveni cilj – da postane najbolji mačevalac. On ostvaruje svoje želje tako što uspeva da porazi pleme koje je najveći rival njegovom “Loša frula” plemenu. On ih pobeđuje sve, jedino ostaje jedna beba, po imenu April, na koju se on sažaljeva. Ova dva plemena su u konfliktu već negde oko 500 godina, i jedino kada je po njima neprijatelj zbilja poražen, jeste kada je u potpunosti istrebljen. Nevinost i neiskvarenost deteta onemogućuju ratniku da izvrši zadatak. Znajući da nije u potpunosti obavio misiju, i da će za njime i detetom njegov klan tragati sve dok ne budu sigurni da su eliminisani, ratnik kreće na put ka Americi, u nadi da nađe dom kod njegovog starog prijatelja. On dolazi do putujućeg cirkusa, za koje se smatra da je prebivalište njegovog prijatelja, ali ubrzo saznaje da dotični nije više među živima, ali ipak biva odlično primljen od strane nove zajednice. On ovde upoznaje mnoštvo interesantnih likova, sa kojima se brzo formira prijateljstva, ali se ispostavlja da i oni sami imaju velike nerešene probleme.

Ono što je veliki problem ovog filma, bar što se tiče mojih očekivanja, jeste što tek nakon njegove tri četvrtine se zahuktava ozbiljna akcija, ono što me je uopšte vezalo za film, a to je okršaj između nindža i kauboja. Mi u ove tri četvrtine vidimo neki tip  drame koja se razvlači, gledamo ratnika kako prostire veš, sadi bašticu i trenira jednu devojku, ne baš vrhunak dinamike. Drugo razočarenje jesu same sekvence borbe, koje iako imaju nekolicinu kvalitetnih momenata, previše vuku sličnosti popularnim kinematografijama iz projekata kao što su “300″ i “Spartacus:_Blood_and_Sand“. Film nije logički uopšte potkovan, ljudi bukvalno lete, bivaju brži od metka, ali smatram da onoga ko se uopšte upustio u ovaj projekat takve stvari prilično nezanimaju, ali ipak da pomenem.

Gluma je generalno kvalitetna, Jong odrađuje solidan posao kao misteriozni ratnik, a ima i odličnu podršku u ne baš olako spojivoj ekipi koja se sastoji od Džefri Raša (Geoffrey Rush) i Tonija Koksa (Tony_Cox), jedino je Kate Bosvort (Kate_Bosworth), delujući prilično veštačko. Projekat sam po sebi je prilično nepotreban, iako poseduje par interesantnih momenata i trikova, pored ovih gore pomenutih treba i pomenuti interesantni promenu vizuelnih stilova između lokacije plemena i divljeg zapada. Pleme se odlikuje veoma mračnim i misterioznim bojama, dok divlji zapad formira neku jarku, post-apokaliptičnu atmosferu. Gledljiv projekat, ali sumnjam da će iko biti nešto posebno oduševljen.

 

Ocena:  5/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?