Hobo with a Shotgun (2011)

“Hobo with a Shotgun” je jedan od lažnih trejlera koji su se nalazili u “Grajndhaus” (Grindhouse) ostvarenjima iz 2007. godine, koje su  činila dva filma Kventina Tarantina (Quentin Tarantino) i Roberta Rodrigeza (Robert_Rodriguez), urađeni u stilu nekada popularnog eksploatorskog stila. Za one koji ne znaju, ovo predstavlja omaž eksploatorskih fimova, koji su bili poznati pod ovim terminom, a odlikovali su se izuzetno niskim budžetom i scenama prepunih preteranog nasilja, krvi i golotinje. Nekoliko pokušaja je bilo u skorijoj budućnosti da se ponovo vrati ovaj stil snimanja, ali nikada tako uspešno dok Tarantino i Rodrigez nisu prste umešali. Pored dva filma koja su prezentovana 2007. godine, i dobila odličan feedback, došlo je do velikog interesovanja i potražnje za ovakvim tipom filmova. Rodriguez se odlučio da stvarno ostvari film iz lažnog trejlera, “Mačeta” (Machete), i pored njegove odlične prođe, ukazala prilika i šansa ostalim projektima.

“Hobo with a Shotgun” je drugo ostvarenje iz lažnih trejlera, i mogu reći da je podjednako kvalitetno kao i “Mačeta”. Da se razjasnimo, ovo nije konvencionalni film, i smatram da ga ne bi trebalo ni tako posmatrati. Ovakvi filmovi su namenjeni ljudima koi uživaju u prenasilnim i sarkastičnim projektima, i ako niste fan tako nečega, trebalo bi već ovde da odustane od gledanja filma, umesto da kasnije pljujete nešto što niste razumeli.

Radnja ovog filma, ako je uopšte možemo tako nazvati, je veoma jednostavna i efektna. Beskućnik dolazi u grad koji je preplavljen kriminalom, kontrolisanim od jednog surovog gangstera i njegovih sinova, koji naprosto na sve strane ubijaju i sakate ljudi, dajući nam sliku jednog post-apokaliptičnog grada, gde policija apsolutno ništa ne radi, jer je korumpirana, i narod biva prepušten volji ovih umobolnih sadista. Naš protagonista, imajući u cilju da kupi kosilicu za travu, kako bi pokrenuo sopstveni biznis, trpi razna poniženja i maltretiranja, samo kako bi se dokopao potrebne količine para, dok mu u jednom momentu ne prekipi. On uzima stvar u svoje ruke, uzima sačmaru, i kreće redom da čisti grad od ove podmukle gamadi, ubijajući ih jednog po jednog. On usput se sprijateljuje sa jednom prostitutkom po imenu Abi, i zajedno sa njom kreće da isteruje pravdu.

Ovaj film u potpunosti ulazi u duh čuvenih eksploatorskih ostvarenja iz sedamdesetih godina prošlog veka, imajući u sebi taj autentični vizuelni stil, dijaloge koji su toliko truli, da naprosto ne možete da izdržite a da ne puknete od smeha, kao i nivo nasilja i brutalnosti, i jednostavno je prava uživancija ga gledati. Tempo ovog filma je izuzetno brz i dinamičan, prepun urnebesnih prenaglašenih nasilnih scena, i sigurno vam ni u jednom momentu neće biti dosadan. Pustite ovo sadistično, mračno, urnebesno i hiper-nasilno ostvarenje, i zabavite se i pokidajte od smeha.

 

Ocena: 8/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

2 Comments

  1. totalno kuul … karikira na vrlo zanimljiv nacin, poredeci sa ocekivanim iznenadio sam se .. i to pozitivno 😀

  2. Pingback: Kakav je film? » V/H/S 2 (2013)