Kung Fu Panda 2 (2011)

Želim u startu da se razjasnimo da je ovo prvenstveno film za mlađu publiku, iako sam skoro siguran da ni odrasli gledaoci neće biti razočarani, hteo bih ovo odmah da napomenem, pošto će ocena ovog filma direktno zavisiti od perspektive publike, za koju je i namenjeno ovo ostvarenje. Ovaj film predstavlja nastavak ostvarenja iz 2008. godine, za koje, da budem iskren, ne gajim baš neke velike simpatije. Da, prvi film jeste zabavan, poseduje nekolicinu zaista smešnih momenata, ali je generalni utisak jako prosečan, previše se uklapa u “prosek” “Dream_works” animacija. Sa istim takvim entuzijazmom sam prišao i ovom nastavku, očekivajući mediokritet koji želi samo još malo da izlešinari na slavi svoje prethodne instalacije, da na jeftin koncept otme još neke pare, ali moram priznati da sam se pošteno prevario.

“Kung fu Panda 2” je mnogo kvalitetniji od svog prethodnika, imajući u sebi izuzetno impresivnu 3D tehnologiju, svežu bazu humora i spektakularnu avanturu koja, da sam gledao kao dete, bi me sigurno kupila za ceo život. Mi u ovom delu pratimo Poa i furioznu petorku, kako brane Dolinu Mira od pretnje zlog plemića, gospodara Šena, albino pauna, koji je proteran iz kraljevstva pre mnogo godina od strane svojih roditelja, koji se sada vraća po osvetu, sa tehnologijom koja poseduje moć da okonča kung fu i pokori čitavu Kinu. Kada se naš heroj i furiozna petorka upute da zaustave ovog zlikovca i unište njegove specijalno oružije, Po počinje da sumnja da Šen ima nekakve veza sa njegovim izgubljenim detinstvom. Ne bih više da odajem od zapleta, da ne bih pokvario utisak pri gledanju filma.

Iako je sama priča kompletni i totalni kliše, u dlaku u stilu onih Diznijevih (Disney) crtaća, gde  imamo junaka koji na putu samopronalaska, da se žrtvuje za više ciljeve, i bori protiv iskonskog zla, ne smatram ovo lošim faktorom pošto su ovakvi filmovi uvek vrlo dirljivi, moralno potkovani, sa odličnim porukama o prijateljstvu i posvećenosti, što smatram da je više nego potrebno da se mlađa publika izlaže pravim vrednostima.

Što se tiče kvaliteta dijaloga, ne mogu baš o tome da sudim pošto sam gledao sinhronizovanu verziju, ali ono što sam uspeo da primetim da za razliku od prvog dela, nema nepotrebnih i isforsiranih fora, već su u adekvatnom tajmingu i volumenu. Ovaj film je izuzetno dinamičan, bogat neprestanom akcijom koja će vas sigurno držati kroz čitav tok zainteresovanim.

“Kung fu Panda 2” je zaista fantastično ostvarenje i apelujem na sve roditelje koji imaju malu decu da definitivno treba da ih počaste ovom spektakularnom avanturom. Opet, predlažem da ovaj film pogledate u bioskopu jer kvalitet 3D animacije je naprosto razarajući, definitivno iskustvo vredno plaćene ulaznice.

 

Ocena: 8/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

4 Comments

 1. Iskreno, odustao sam od gledanja filma u bioskopu, jer sam se razocarao sto u ponudi imaju iskljucivo sinhronizovanu verziju. Po meni film nije isti ako uzmes i sinhronizujes ga. Da je sjajan, verovatno jeste, ali ga, barem za sad, jos uvek necu odgledati. Kanda cu cekati da piraterija odradi svoj deo posla…

  • zavisi od tebe, dali takve stvari možeš da prevaziđeš…prava je šteta pošto je 3D efekat zbilja sjajan

   • Nazalost, ne, nikako. To je jedna od onih stvari koje prosto ne mogu da sazvacem. Ne kazem ja da je to lose, negativno, samo… ja to ne volim. Nije mi isto naprosto… to i da jedem ribu :D. Koliko god puta pokusao, prosto ne ide, jbg. U svakom slucaju, hvala na recenziji :).

 2. Ajkula09

  Razočaranje.
  U odnosu na prvi film, razočaranje.
  Generalno dobar film, ali sam više očekivao od nastavka jednog zaista genijalnog filma. Ono dobro jeste malo kineskog načina prikazaivanja.U stvari dobar film ali…
  6/10