Automobili 2 – Cars 2

“Cars 2” je nastavak filma iz 2006. godine, koji je smatran jednim od lošijih ostvarenja najpopularnijeg studija za animaciju. Pre tačno 16 godina Pixar nam je predstavio svoje prvo dugometražno animirano ostvarenje “Toy_Story” koje je za sobom donelo lavinu uspeha, jedanaest fantastičnih ostvarenja, iako sva nisu bila savršena, uvek su zračila nekom dozom kvaliteta koji je ovoj kompaniji doneo milijarde dolara i izgradio takvo ime u ovom žanru da ni “DreamWorks“, ni “Sony” nisu smatrani dostojnom konkurencijom.

Iako prvo ostvarenje nikako nije loš film, i bavi se pitanjima kako mali gradići umiru zbog  modernizacije i popularizacije metropola, on ipak nije uspeo da ostavi takav memorabilni utisak kao što su to uradili filmovi kao “Up” , “Toy-Story 3″ , “WALL-E” , “Finding_Nemo” , “The_Incredibles” i drugi. Treba stvarno odati pohvale što je Piksar i u tom svom ostvrenju pokušao da prezentuje tematiku sa određenom dubinom, samo za razliku od ostalih hitova koji podjednako apeluju i na stariju i mlađu publiku, “Cars” je mnogo više ipak na dečijem nivou.

“Cars 2” smatram da nije bio baš najbolji Piksarov potez. Mi ovde pratimo uporedo dve priče o nama veoma poznata dva lika iz prvog ostvarenja, Mekvina i Mitera. Mekvin baš kao i u prvom delu nastoji da se dokaže, ali ovog puta na globalnom nivou, dok Miter upada u avanturu sa tajnim agentima, korupcijom i teorijama zavere, u potpunosti u Džejms Bond (James_Bond) stilu. Ovakav podzlaplet ne bi bio tako loš da Miter sam po sebi nije baš toliko jednodimenzionalan i jednostavan lik. Svaka njegova reakcija je apsolutno predvidiva, i ne prođe mnogo vremena dok on ne uspe da postane izuzetno dosadan. U filmu se zaista mnogo stvari dešava, pun je akcije i dinamike, ali opet lebdi u limbu između toga da bude za mlađu publiku ili stariju. Nedostatak humora i generalno loš razvoj likova će definitivno odbiti starije posmatrače, a što se tiče mališana, smatram da je zaplet previše komplikovan, a pored toga i sama duracija filma od skoro dva sta ipak previše za mlađu publiku.

Ocena: 5/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

2 Comments

  1. donniedarko

    dobar filmčić, mada je Cars ipak neprevazidjen, jako pitak animirani film, prava Pixarovština 🙂

  2. sonic300

    jedinica je mnogo bolja,ali sam opet uzivao i u nastavku,pogotovo kad idu u tokijo!