Pljačka sa vrha – Tower Heist (2011)

U modernoj kinematografiji postoje oni filmovi o kojima je sve već rečeno u njihovom promotivnom trejluru, jedan od tih je i “Tower Heist”. Kao što se već iz samog trejlera moglo zaključiti, mi ovde dobijamo jednu ležerniju verziju “Ocean’s_Eleven” filma, koja je trebala ovako već poznat koncept da okiti sa dodatnim slojem komedije. Projekat ovakvog tipa nije stran za reditelja pošto je on već elemenete akcije, pljačke i komedije kombinovao na “Rush_Hour_3” ostvarenju.

Uzevši taj projekat za primer, Bret Retner (Brett_Ratner) kao reditelj i producent se tu baš i nije proslavio pošto ostvarenje nije ostavilo baš najsjajniji utisak kod publike. Kako sa “Rush Hour 3”, tako i sa “Tower Heist”, Retner i pored toga što nam daje film sa izuzetno dinamičnim narativom, opet ne uspeva na polju komedije ništa značajno da uradi i zato će ovaj, kao i njegov gore pomenuti prethodni film brzo ući u zaborav. Bret iako baš nema realan scenario, opet je dosta interesantan i držaće publici pažnju. Priča nudi mnoštvo likova, ima i uzbudljiv zaplet, ali na polju komedije je dosta slaba. Ovako nešto ne bi bilo problem da većinski deo kastinga nije sastavljen od glumaca koji su svoju popularnost stekli preko ostvarenja ovog žanra. Takav izbog glumaca stvara problem što se automatski postavlja atmosfera za komediju i isčekuju se urnebesni momenti, ali projekat jednostavno nije uspeo da pruži odgovarajući nivo humora.

Kad smo vć na temi glumačkog kadra, ne bih rekao da je većina uspela ovde da se pokaže u svom najboljem svetlu. Edi Marfi (Eddy_Murphy) i Majkl Penja (Michael_Pena) koji su trebali da budu centar komedije u filmu su dosta otrcani i jednodimenzionalni, nisam siguran da su ijedan osmeh uspeli da izvuku iz pune bioskopske sale. Metju Broderik (Matthew_Broderick) daje neke znake života ali brzo postaje žrtva loše napisanog materijala. Doprinos Kejsija Afleka (Casey_Affleck) je minimalan, dok je Ben Stiler (Ben_Stiller) u njegovom standardnom izdanju. Ono što mi se posebno nije dopalo jeste Alan Alda (Alan_Alda) u ulozi negativca, mislim da se uopšte nije snašao u roli.

“Tower Heist” je zabavan i dinamičan film za čisto traćenje vremena, ne očekujte ništa drugo osim površne zabave koja će vam ubiti 104 minuta.

Ocena: 5/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?