Pitch Perfect (2012)

Kao i svaki američki film o srednjoj školi ili koledžu, vrti se oko lika čiji je  san da se bavi nečim što mu roditelji ne odobravaju. Beka (Anna Kendrick) započinje studije na fakultetu gde predaje njen otac. Želi da bude muzički producent, što akademski ostvaren roditelj ne odobrava. Posle niza ubeđivanja, pristaje da bude član ženske akapela grupe ”Bellas” koja je, posle poniženja na poslednjem državnom takmičenju, izgubila na prestižu. Stoga, glavne pevačice Kloi (Brittany Snow) i Obri (Anna Camp) spuštaju kriterijum fizički izgled-dobar glas pri „regrutovanju“. Nova postava grupe je raznovrsnija nego ikada pre!

Priča u kojoj lepotice konačno počnu da poštuju neprimetne ili konstantno ismevane devojke, dobija  veliku podršku  širom sveta. Ipak,  ”Pitch Perfect” se drži privlačnijeg faktora ekipe, ostali likovi su prezentovani sa znatno manje detalja, ali se konstantno proteže ta poruka o toleranciji. Film se razvija u okviru ofucanog kalupa kombinacije tinejdžerske drame i romantične komedije. Od obeshrabrujućeg početka, omanjih početnih trijumfa, velikog udarca za njihovu ekipu do konačnog uspeha kada  njihova koreografija iznenada postaje  superiorna a ostali takmičari  znatno neprimetniji.

Nekoliko detalja  vadi ”Pitch Perfect” iz ulaska u “kuću već viđenih filmova”. Ana Kendrik je neodoljiva, dinamitno dinamičnim raspoloženjem i osećajem za dozu negodovanja i ironije, slika Beku kao devojku koju većina muškaraca želi- privlačnu, inteligentnu, pomalo buntovnu sa dovoljno misterioznosti da nas drži stalno na stand by-u.  Mnoge pesme su maestralno obrađene! Neverovatno kako numere poput ”Don’t you(forget about me), ”Give me everything(tonight)” impresivno zvuče kada ih prepevaju samo ženski glasovi.

Nekima će muzika i koreografije scena takmičenja biti dovoljni da im ”Pitch Perfect” ostane u sećanju dok će drugi više obraćati pažnju na savršene obline Ane Kendrik, Britani Snou i Ane Kamp negoli na samu radnju. ”Pitch Perfect” ni u najluđim mislima ne prilazi savršenstvu, štaviše, većinu vremena je na  ivici propasti ali harizmatični likovi i drugi ”dodaci” ipak  donose prolaznu ocenu.

Ocena:6/10

autor recenzije: Bojan Gačić

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?