Trouble With The Curve (2012)

”Penzija” je reč koju Klint Istvud (Clint Eastwood) počinje bar u naznakama da prihvata. Posle ”Million Dollar Baby” i ”Invictus”  dobio sam  dovoljnu dozu njegovih sportskih drama za naredna tri života. Istina, on ne režira ”Trouble with the Curve”, za to biva zadužen Robert Lorenz, (Robert Lorenz) glavni producent većine Istvudovih filmova.  Ceo film odiše njegovim, toliko puta viđenim, metodom direkcije gde je cilj emocionalna reakcija a završni produkt prazna ljuštura koja gledaoca šalje u sferu između ravnodušnosti i blage iritiranosti.

Još jedan u nizu ”deja vu” uloga starca kratkih živaca, otuđenog od porodice. Gas (Clint Eastwood) je ostareli bejzbol skaut u konfliktu sa novim metodima rada i upravom koja zahteva njihovu primenu. Kada dobije poslednju priliku da se dokaže pred šefovima, njegov sve slabiji vid osuđuje ga na propast sve dok mu se ne pridruži ćerka Miki (Amy Adams) koja stavlja život na ”stend baj” ne bi li pomogla čoveku sa kojim nije ni u kakvom odnosu već godinama. Njih dvoje, zajedno sa Gasovim prijateljem Džonijem (Justin Timberlake) kreću u potragu za budućom mladom nadom.

Prepun bejzbol analogije, sa namerom da ”svojom stručnošću” skrene pažnju  sa očekivanog raspleta na profesionalnom, geneologijskom i romantičnom planu. ”Problem u zaokretu” je miljama daleko od toga da bude kvalitetan sportski film, prvenstveno zbog nepostojanja note neizvesnosti, dok je kao drama potpuni promašaj usled nerazrađene dijaloško situacione konstrukcije.  Ako želite da pogledate dobru sportsku priču, najbolji izbor je ”Moneyball” koji je istinski jedinstveno ostvarenje.

Jedino što je vadilo stvar jeste bila Ejmi Adams ali ne zbog njene uloge. Poverovao sam da zna o bejzbolu koliko većina muškaraca o laku za kosu ali količina seksipila kojom zrači je dovoljna da natera bilo kog pripadnika jačeg pola da klima glavom na bilo šta što izgovori.

Kada dodate Džastina Timberlejka u kombinaciju, ishod nije obećavajući-ovaj zaokret ima jasno prepoznatljivu putanju. Problem sa Istvudom jeste što ne zna kada da stane!

Ocena: 4/10

autor recenzije: Bojan Gačić

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?