A Haunted House (2013)

Da počnem najiskrenije što mogu. Jedini razlog zašto sam se uopšte i upustio u gledanje filma “A Haunted House” jeste čista znatiželja da bih video koliko je zapravo Marlon Vejns () spreman nisko da padne da bi se njegova silueta pojavila na bioskopskim platnima. Iako smatram da je Marlon vrlo talentovan glumac, pogotovo komičar, naprosto mi je tužno i u isto vreme frustrirajuće da gledam u kom pravcu mu se karijera kretala, a koliko vidim i ovde, on baš i ne planira da je pomeri sa tog kursa. Za ređanje ovih užasnih projekata svakako treba okriviti Marlonovog agenta koji ga zakopava u zemlju, mada i sam glumac definitivno mora da nosi veliku odgovornost.A_Haunted_House_Poster

Iako “A Haunted House” nikako nije niti malo obećavao na osnovu svojih promotivnih materijala, opet je postojala ta neka sitna nada u meni da će Marlon Vejns uspeti makar 20% da prikaže onoga što je radio na početku svoje karijere. Za one koji ne znaju, popularna braća Vejns su kada su krenuli, zaista imali obećavajuću karijeru. Počevši sa nekoliko urnebesnih “Saturday Night Live” nastupa, braća Vejns su se fokusirali na parodije i tu su zaista uspeli da ostvare nekoliko kultnih i apsolutno urnebesnih naslova kao što su “Don’t Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood” i “Scary Movie“. Nažalost, njihov krajnje infantilan humor je ubrzo krenuo da gubi na “svežini” i počeli su da ređaju promašaj za promašajem.

No, vratimo se filmu. Priča ostvarenja “A Haunted House” se centrira oko Malkoma i Kiše, para koji se uselio u njihovu kuću snova, ali su ubrzo shvatili da je stambeni objekat uklet. Naravno, kao što je i za oočekivati bilo, demon ulazi u Kišu i na Malkomu je da proba da ga izvuče iz nje. Očajan da održi svoj kakav-takav seksualni život, Malkom poziva u pomoć popa, vidovnjaka i tim isterivača duhova koji će samo stvari na kraju učiniti gorim.

Iako je primarni fokus ove parodije “Paranormal Activity” franšiza, “A Haunted House” pokušava da ismeje veliki broj filmova, kako iz žanra, tako i van njega, ali naravno da sve to deluje izuzetno loše, traljavo i niti malo duhovito. Humor u ovom filmu je na toliko niskom nivou da ne može da proizvede niti jednu drugu reakciju kod posmatrača osim frustracije.

Što se tiče glumačke ekipe, ni ona nije sjajna. Marlon Vejns po ko zna već koji put glumi istog lika na filma i zaista je to izgubilo svaki mogući efekat. Nik Svarsdon () i Sedrik () su opet suvišni, a Esens Etkins () neubedljiva.

“A Haunted House” je zaista nepotreban i niti malo duhovit film. Fore su izlizane i toliko glupe i primitivne da više nije ni pitanje ukusa već čistog zdravog razuma. Lično ne bih nikome preporučio ovaj film, mada znam da ima ljudi koji naprosto neće moći da odole a da ga ne pogledaju, stoga vam savetujem, drastično smanjite očekivanja.

Ocena: 1/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

3 Comments

  1. Marko

    Upravo odgledao.djubre od filma.ne trosite vreme

  2. bartolomeo

    mislim da marlon wayans vise nikad nece raditi komedije kao prije te sigurno na tom podruju opada i humor mu neide uzlaznom putanjom. nema smislenog humora i fraza koje su bile uvjek na mjestu nego je sve izgleda nepromisljeno, nabacano , niskobudzetno i glupo. mislim da je i on toga svjestan pa je tako i odlucio "poglupiti" jos vise svoj smisao za humor. meni je nekako na osnovu prijasnjeg njegovog humora, radova haunted house zanimljiv, mislim toliko je glupo da je smjesno . iako nije stonerski film mislim da film isto trazi blagu stonersku publiku . sramota me rec da mi se svidio poslije tvoje recenzije i ocjene ali eto da vidis da nas ima jos koji su popusili wayans sranja

  3. bartolomeo

    e mail adresa neznam jeli treba pa eto 😀