Scary Movie 5 (2013)

Tešim se da je „Scary Movie 5“ najgore što ću pogledati ove godine, jer ovakvo potonuće u bioskopu  teško je proći a bar  malo ne izgubiti veru u filmsko stvaralaštvo. Nemojte me shvatiti pogrešno, veliki sam fan franšize, prva tri dela smatram za sjajne poteze ismevanja svega površnog i nelogičnog u današnjoj kinematografiji.ScaryMovie5

Tu i jeste  problem, kritikujući površnost postali su površni! Ranije  smo gledali parodije na preko deset filmova u jednom, sada se svelo na  nekolicinu. Očigledne reference na „Mama“, „Paranormal Activity“, „Black Swan“ i „Inception“ ostaju u domenu predvidivog, skoro ni jedna „fora“ ne iznenađuje. Svakako da se posle četiri nastavka mogla očekivati repeticija ali  je neprijatno iznenadila doza lenjosti kod scenarista.

Uvek je suština  u preterivanju, ali u tome  treba imati  meru. Većina scena prelazi granicu intelektualno morbidnog do poražavajuće vulgarnog. Kao kad iz „Meka“ pređemo u „KFC“. Nema više  ni pokušaja između histerično smešnih momenata i trenutaka kada se blago zakikoćete. Celokupan projekat karakteriše pregršt neuspelih pokušaja humora i pucanja u prazno. Glumački je nepostojeći, dovoljno je reći da najbolju ulogu pruža Snup Dog () na početku filma.

Istina je da svi volimo dobro “skrnavljenje”, kada se sve mane ogoljeno prikažu i bivaju  eksploatisane zarad naše zabave. Nažalost, ovde  nema mnogo toga, zato se mane samog filma ređaju jedna za drugom. Gledanje „Scary Movie 5“ bi se moglo uporediti sa upotrebom jednoslojnog toalet papira. Verujem da su iskustva jednako neugodna.

 

Ocena: 1/10

 autor recenzije: Bojan Gačić

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

5 Comments

 1. 1/10 je darežljivo. Stvarno užas od filma. Užas u lošem smislu.

 2. Matijasevic

  Ja ne razumem Vas koji gubite vreme na ovakve smejurije.
  Ako može recenzija nekog dobrog klasika, ili možda novijeg "evropskog" filmića, bio bih duboko zahvalan.
  Poz

  • Sajt prati aktuelne naslove. Dosta ljudi ovo zanima. Radimo recenzije filmova svih mogući žanrova i produkcija (što možeš i sam da vidiš ako malo skroluješ u nazad). Sadržaj je vrlo šaren, tako da ako se malo potrudiš možeš sigurno na sajtu da nađeš ono što tebe interesuje.

 3. Nije toliko loš film, ali je isfurano. Nije ni blizu prva dva dijela, ti su VRH 😀