The Hangover Part III (2013)

Ovoga puta su stradali žirafa, dva psa i po koji petao, što čak nisu ni najšokantniji detalji. Element iznenađenja je  u „milk it till it’s dry“ pristupu i težnji da se, od franšize na samrti, izmuze  taj poslednji dolar. To je sve u redu, bar po današnjim standardima, ali se postavlja neizbežno pitanje, šta dobijamo za cenu bioskopske karte.The_Hangover_Part_3

Leta Gospodnjeg 2009. godine, dobili smo jednu od najboljih komedija  u prethodne dve decenije. Razlog iz kojeg je „The Hangover“ postigao toliki uspeh je  u skoro potpunom balansu između apsolutno  nerealnog i histerično smešnog. Čak i u momentima kada je Tod Filips () prelazio granice i ušao u vode mentalno zabrinjavajućeg, činio je to sa tako originalnim momentima, zbog kojih su svi „viškovi“ doprinosili faktoru zabave. Nastavak iz 2011. godine nije vredan pomena, u suštini, se radi o prvom delu, bez dobrog humora, sa drugom lokacijom i etničkim okruženjem. A sada…….

Često sam u prilici da konstatujem sledeće: „Sve dobre fore su stavili u trejler“. Ovo važi za većinu komedija danas- pre se teži izopačenom nego zdravom humoru. Takav potez je kratkog daha, jer se pretežno zasniva na fizičkoj manifestaciji, po pririodi ograničenog kapaciteta. Posle nekoliko  godina, veliki broj projekata liči jedan na drugi. „The Hangover Part III“, ako se izuzmu one „fore“ iz promotivnih materijala koje su mi iznova bile duhovite, ostatak filma je viđen mnogo puta. Gledate Zaka Galifianakisa () kako pravi budalu od sebe, po ko zna koji put i većinu „punchline“ momenata, predvidite čak nekoliko sekundi pre nego što se zaista dese.

„The Wolfpack“ je ponovo na okupu, samo što ovog puta niti piju, niti se trezne već Fil () i Stu () pokušavaju da pomognu Alanu pri prevazilaženju brojnih psihičkih problema u koje je upao. Na tom putu ih ometa mafija i njihov predvodnik Maršal (). On zahteva od njih da mu dovedu Gospodina Čaua (), malenog azijata iz prethodnog dela, koji je ukrao njegove zlatne poluge. Ostatak radnje manje više unazađuje se do kvazi uzdižuće završnice, gde je jedan od likova „sazreo“.

U jednom momentu se Vraćamo u Vegas, gde je  postojala realna šansa da se film spasi od potpune propasti. Nažalosti, čak i scena gde Čau skače padobranom sa zgrade hotela i viče „I love cocaine!“ ostavlja utisak da neki od tvoraca možda pretenduju ka sličnim stvarima.

Drago nam je što opet vidimo celokupnu glumaču ekipu, predvođenu Bredlijem Kuperom, ali sve ostaje na tome. Kako radnja odmiče, vidi se da bi bilo bolje da se nisu ni okupili.

Leto obećava da će da bude ispunjeno promašajima!  Nadajmo se da aktivno promovisani „Man of Steel“ neće biti Betmen u drugom kostimu, sa izraženijim trbušnjacima. Da zaključimo, pre četiri godine smo imali smeh i mamurluk, dve godine nakon toga samo mamurluk a danas nam ostade jedino glava žirafe dok probija šoferšajbnu. „Bitch please“.

 

Ocena: 3/10

autor recenzije: Bojan Gačić1028281_848631

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

6 Comments

 1. daky

  što se mene tice neka snimaju i cetvorku ja cu svaki film rado pogledat

 2. Tehnodrom

  potpuno predvidljiv film,ali smesan na momente. Kraj je ocajan. Hvala

  • pravnik

   Da,mada ja mislim da je fora sa lizalicom za ANALE,ako me razumete.

 3. jovan

  Nikada necu shvatiti cemu tolika pomama za ovim serijalom. Odgledao sam samo prvi deo i mogu reci da je jedna od retkih komedija koja na mom licu nije izmamila ni jedan jedini ma i najmanji osmeh. Citav film sam propratio sa zbunjenom facom cekajuci da se desi nesto smesno i u tom iscekivanju se film i zavrsio. Ostale nastavke nisam gledao i ne planiram, a s obzirom da svi kazu da predstavljaju razvodnjenu verziju prvog dela verovatno ni ne zasluzuje vecu ocenu od ove koju si im dao.

 4. Milos

  Potpuna PROPAST!!!Nisam se nasmejao niti jednom tokom citavog trajanja filma,uzasan je i ova ocena je previsoka!!!Zaobici u sirokom luku i ne kvariti utisak iz prva dva dela!

 5. Ljakse

  Ovo je najbolji od tri nastavka! Prvi deo mi je bio pomalo dosadan, drugi nesto interesantniji, a treći je odličan! Potpuno zaokružuje priču, naročito poslednja scena kad se svi bude posle svadbe…koju dosta njih nije ni videla jer se nalazi nakon odjavne špice. Više bolesnog humora nego prva dva dela, akcije,…naročito što se sad ženi Zak.
  Obavezno pogledati!