Empire State (2013)

Filmovi snimljeni po istinitim događajima instant podižu rejting i želju za gledanjem. Takav je slučaj i sa “Empire State”, pa sam, pored brojnih negativnih kritika, sa dosta očekivanja rešio da ga pogledam. Ispostavilo se da je većina kritika bila na mestu.empire-state-cover

Lijam Hemsvort (Liam Hemsworth) glumi Krisa Potamitisa, najstarijeg sina grčkog imigranta koji živi u SAD. On obitava u okruženju punom kriminala i nakon što mu odbiju zahtev za policijsku školu, dotični razvija želju za napreduje u svetu kriminala, kako bi svom ocu obezbedio pristojnu penziju. Ipak, on se zapošljava kao radnik u obezbeđenju transporta novca. Nakon ubistva njegovog bliskog kolege i sramne odštete koju je dobila partnerova porodica, Kris rešava da sa ortakom Edijem opljačka skladište novca. Njima se suprotstavljaju jaki kriminalni klanovi, kao i detektivi iz lokalne policijske jedinice.

Na samom početku film dosta obećava. Gledalac se brzo uvodi u radnju, prikazane su misli glavnih likova, kao i težak socijalni status njihovih porodica. Ipak, kako radnja odmiče, primećuje se da su brojni dobri elementi nekako nabacani bez pravog redosleda i smisla. Solidne scene se odjednom prekidaju prilično nepotrebnim dijalozima čija je jedina svrha da produže trajanje filma. Stiče se utisak da je produkcija previše traljavo odradila posao, iako je sa vizuelne strane film odrađen odlično i realno dočarava osamdesete godine prošlog veka (period u kojem se radnja dešavala).

Istinita priča zaista deluje zanimljivo i obećava solidan triler ili dramu, ali je konačni produkt ispao previše tanak. “Empire State” poseduje brojne klišee. Same akcione sekvence nisu toliko brze kao što trebale biti. Jednu od retkih svetlih tačaka u ovom filmu predstavlja glumačka ekipa. Pored već spomenutog Hemsvorta, mi ovde imamo i Dvejna Džonsona (Dwayne Johnson) u ulozi detektiva koji je, slobodno se može reći, potpuno nepotreban lik. Treba još spomenuti i prisustvo Eme Roberts (Emma Roberts).

Generalan utisak je nažalost vrlo slab. Brojni dobri elementi i solidan potencijal koji priča sama po sebi nosi, su završili kao ispodprosečan niskobudžetni film koji vade samo koliko-toliko poznati glumci, njihov trud i realno dočarane 80-te godine prošlog veka. Nije vredno gledanja.

Ocena: 2/10

 autor recenzije: Siniša Stajićempire-state-2013-720p-bluray-dts-x264-phd-screen

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

1 Comment

  1. Dusan

    Siniša, hvala Vam. Odlična recenzija.