Iron Man 2 (Single-Disc Edition)Nema goreg osećaja nego kad prepaljeno isčekuješ nešto sto godina, i onda kad se napokon pojavi, ne doraste očekivanjima. Nemojte me razumeti pogrešno, ovaj film nije užasan, niti smeće, vrlo je zabavan, specijalni efekti su ludnica, Robert Downey Jr.  je i dalje sjajan kao Tony Stark , Mickey Rourke kao i uvek, fantastičan.

U ovom filmu ima previše suvišnih stvari koje se dešavaju. Kao prvo, dijalozi su totalno van fokusa, stvarajući vam osećaj kao da pratite neki Sitcom. Ima dosta manje akcionih scena nego u prvom delu: ovo se pogotovo odnosi na poslednju scenu borbe, gde očekujete da se “zasuču rukavi” i da krene 30 minuta kompletne ludnice, tuče, eksplozija, pucnjave, iliti konačnog obračuna…. a ono se zapravo razrešava u svega par minuta.
Film sadrži dosta neočekivanih i nerazumljivih “promašaja”, kao npr. čovek koji je tajkun, je tek tako neprimetno uleteo na trku usred Monte Karla i ukrao jedan od bolida. Ili recimo,  Tonijeva rođendanska žurka: koliko je samo to bilo nepotrebno!
Ali stvar koja me je najviše izvervirala je to čitavo ucurivanje filmu The Avengers , koji treba da se pojavi sledeće godine. Čemu sve to?! OK, želeo bih da gledam taj film kad izađe, kao i ostale Marvelove projekte. Ali, da niste malo preterali?! Ovo treba da bude zaseban film, a ne jedan veliki trejler za nešto što tek nadolazi. Budalaština!
Da sumiramo, zabavan, ali ipak ispod njegovog prvenca.

Ocena: 7/10



TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

4 Comments

 1. Sad su mi tek jasnije neke stvari… I meni je bilo preterano i nepotrebno ono fajtanje na kraju, njih dvojica protiv trista miliona (i svi umrli u istom danu… 2-3 minuta, tačnije). Znači, to je zbog Avengersa!

  "Sitcom" dijalozi – u dogovoru sa Fevroom, rađene su izmene scenarija (pretpostavljam da je original ličio na đubre), pa su dijalozi improvizovani na licu mesta (ali to se nas ne tiče), znam samo da mi je bilo naporno slušati 3-4 osobe koje istovremeno blebeću, iako je to "realna atmosfera" u bilo kom restoranu, totalno odudara od tempa filma na koji smo navikli… Drago mi je što nisam jedina koja je primetila ovu "greškicu" 😉

  Najmoćnija scena je Whiplashovo huliganisanje u Monte Karlu, prosto mi bilo žao što je Rurke zasenio mog omiljenog negativca Oldmana 😉

  Ne znam šta bi trebalo da se desi u trećem nastavku kako bi ispratio gradaciju nakon ovog dela, gde dvojicu Iron Mana saleće vojska letećih robota… Jedino da rascepe zemaljsku kuglu na pola, pa da je Iron Man zašrafljuje u poslednja 2 minuta i filuje super-lepkom, ili da se pesniči sa Transformerom od zilijon tona, a za rođendansku žurku okreće Godzilu na ražnju… "Ko će uvce..? Meni repić!" Hm.

  "Something's gone terribly wrong" – uz napomenu da su se Jon Favreau i Marvel "drugarski" razišli nakon ovog filma (ko je kome slomiJo viJolinu, ne zna se).
  Favreau bar osta lepa uspomena na fajtanje sa Skarlet Johansen 😉

  Btw – ako zanemarimo ovih par sitnih detalja, film je odličan, iako je Toni Stark prso s mozgom, pa je sve moje simpatije pokupio negativac Whiplash: Rusi-braća!!!

  • Rourke je kao i uvek više nego odličan.
   A što se tiče priče, stvarno imaju mnogo da biraju, pošto strip ima brdo izadanja. Predpostavljam da će opredeliti za onaj momenat kada i Pepper dobije svoje odelo.

 2. Pingback: Kakav je film? » Osvetnici – The Avengers (2012)

 3. Pingback: Osvetnici (The Avengers) « FairyTale