Ne baš toliko loš kako ljudi pričaju, ali ipak pun nedostataka. Iako puno

grešaka, ipak interesantno delo Valtera Hila  (Walter_Hill). Koncept filam “Johnny Handsome” je zaista zanimljiv. Miki Rork (Mickey_Rourke) nam predstavlja kriminalca oštećenog i prepoznatljivog izgleda, koji dobija šansu posle niza plastičnih operacija, da se neprimetno umeša u svet svojih bivših partnera koji su mu smestili mesto u zatvoru.
Fromula je odlična, bazirana je na jednoj zanimljivoj priči osvete, ali ipak pada u sopstvenoj realizaciji. Počeću sa dobrim stvarima filma. Na sam vrh ovog dela treba postaviti izvrsni talenat i posvećenost uvek fantastičnog Mikija Rorka. Odlično razumevanje i originalno tumačenje lika. Rork nam Prelepog Džonija ne predstavlja kao razjarenog, agresinog i ogorčenog kriminalca (što bi većina glumaca uradila), nego kao suptilnog, smirenog i ciničnog čoveka, zatvorenog unutar sveta sopstvenog bola. Odlično! Vrlo je sarkastično to što u bližoj budućnosti od prvog prikazivanja “Prelepi Džoni” filma, ova uloga će ostaviti posledice i na samog glumca i njegov fizički izgled……poetično, ali izuzetno tužno.

A sada, pređimo na loše momente. Jako je žalosno videti kada solidna priča biva upropašćena užasnim scenarijom, a to se upravo ovde dešava. Užasni dijalozi i bespotrebni Džonijev ljubavni aspekt sa Elizabetom Mekgovern (Elizabeth_Mcgovern), prilično razvodnjavaju priču, i izbacuju je iz fokusa. To nekako možda i da se proguta, ali užasna gluma Lansa Henriksena (Lance_Henriksen) i Elene Barkin (Ellen_Barkin) su naprosto neoprostivi. Stvarno sramotan volumen amaterstva – Henriksen i Barkin su tužno su loši, a posle izvesnog vremena postaju čak i smešni. Posredstvom ovog tandema, možemo komotno popljuvati i tim koji je zadužen bio za kasting, iako su to oni isti koji su Rorka angažovali.

“Prelepi Džoni” je film koji nije lepo ostario, pored svih ovih nedostataka, malo ga je i vreme pregazilo. Ne bi se moglo reći da je užasan, ali tužno je kako odličan glumac i zanimljiv koncept nisu uspeli da pobede i zasenče sitne propuste koji su samo odraz nemarnosti. Predlažem rimejk, svakako sa Rorkom, ali i sa boljim scenaristom, boljim pomoćnim glumcima i rediteljem.

Ocena: 6/10

1231643

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?