Happythankyoumoreplease (2010)

Veoma interesantna romantična komedija koja je oko sebe podigla veliku prašinu na festivalu “Sundance“. Ovo je debitantsko ostvarenje za Džoša Rednora (Josh_Radnor), zvezde popularne Američke serije “How_I_Met_Your_Mother“. Džoš nosi sve zasluge za ovo delo, on se debitantski okušava kao scenarista i reditelj, a i kao glavni glumac u dugometražnom filmu,  i moram priznati da je uradio solidan posao.

Ono što je vrlo interesantno u vezi ovog projekta jeste što je od klasičnog “mainstream” koncepta uspeo da se manifestuje u neku vrstu “indie” ostvarenja. Džoš je je uspeo jednu romantičnu komediju, sa već viđenim likovima i pričom da oslika na jedan malko drugačiji način. Za razliku od standardnih, popularnih romantičnih komedija, ovaj film poseduje lepo i detaljno razvijene glavne likove. Pored ova dva glavna lika, koji su tipični za ostvarenja nezavisnog budžeta, imamo i dva lika koji više navode na kliše i popularna korporativna ostvarenja. Npr. dvoje “bitnijih” sporednih likova, Misisipi, koju tumači Kejt Mara (Kate_Mara), i Sem br.2 kojeg portreiše Toni Hejl (Tony_Hale). Ovo dvoje liikova su prilično kliše, Misisipi je prelepa devojka, koja je konobarica i jako talentovana pevačica, koja se kao po pravilu konstatno zaljubljuje u pogrešne muškarce, i to joj večito narušava samopouzdanje. Dok je Sem br. 2 onaj klasičan šmokljan, koji je jako dobar u duši. Ovakva forma likova je izuzetno izlizana, i već viđena u stotinama filmova, ali Džoš uspeva lepo da ih ukombinuje sa glavnim akterima, ne čineći ih uopšte iritantnim.

Priča je prilično jednostavna, iako u svega par minuta možete da naslutite gde i kako će se završiti, izuzetno je zabavno gledati je. Generalno, ovaj film se bavi problemima sa kojima se sreću mladi u polovini i pri kraju dvadesetih godina, pokušavajući da odrastu, da razumeju šta život za njih znači, i kako da se bore sa ljubavlju, i šta znači pronaći pravu osobu za sebe.

Priča je prilično slobodna i sve se zasniva na kvalitetu glumačke ekipe. Sva sreća pa su oni obavili svoje poslove kvalitetno i omogućili nam jednu nesvakidašnju ljubavnu priču. Vrlo interesantan film, preporučujem ženskoj populaciji.

 

Ocena:  7/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

3 Comments

  1. Pingback: Tweets that mention Kakav je film? » Happythankyoumoreplease (2010) -- Topsy.com

  2. brankko

    I meni se svidja, a nisam zenska populacija 🙂