Priest (2011)

Koncept ovog filma crpi se iz dugogdišnjeg istoimenog korejskog stripa koji je izuzetno popularan. Ovaj projekat spada u onu grupu filmova koji se dugi niz godina krčka u limbu sopstvenog razvoja, promenivši ogroman broj scenarista, reditelja, pa čak i glumaca. Jedan o najsvežijih razloga za odlaganje produciranja ovog filma jeste što se čekao momenat kako bi se u potpunosti iskoristila trenutno popularna 3D tehnologija, koja je trebalo da nas impresionira post-apokaliptičnom atmosferom koju nudi ovaj koncept. Što je najgore od svega, dodatna dimenzija nije u kvalitetu da osvaja razne nagrade ovom naslovu, mogu čak reći da je relativno i suvišna, pošto vreme i mesto gde se odvija priča ovog filma, nije dovoljno interesantno, a niti kompleksno da bi mu bila neophodna ta dodatna dimenzija, kako bi dočarala poentu ovog projekta.

Ovaj film nema neki komplikovan zaplet. Mi ovde dobijamo priču o ljudima i vampirima, vremenu gde između ove dve strane vlada dugogodišnji rat. Kada su mislili da je bitka već izgubljena, ljudi pronalaze spas u specijalno treniranoj jedinici, poznatoj kao “popovi” koji će prevagnuti situaciju u našu korist. Kada se napokon pretnja neutrališe, i krene da se nazire znak istrebljenja vampira, “popovi” bivaju lišeni njihove dužnosti, da tragaju za normalnim poslovima, kao i svi drugi. Ne bih više da otkrivam do zapleta, iako je prilično predvidiv i proziran, mislim da sam ipak dužan da ostavim neki faktor misterije.

Iako ovaj film svega traje 87 minuta, i ima prilično jednostavan i predvidiv zaplet, njegovi najgori faktori su svakako su loš scenario, užasno glupi i izlizani dijalozi, na nivou filma “Legion” ( ko je gledao, zna o čemu pričam), i one prenaglašene akcione sekvence koje su tu čisto da isile nivo adrenalina kod publike.

Što se tiče glume, ona nije nikakav veliki faktor jer su uloge prilično jednodimenzionalno napisane. Glavni akter, Pol Betani (Paul_Bettany), je uradio ono potpuno isto što i u filmu “The Legion”, prezentujući nam klasičnog kliše žestokog momka. Karl Urban (Karl_Urban) i Megi Kju (Maggie_Q) isto tako ne ostavljaju neki bitan utisak, jer su im uloge totalno nemaštovite.

Ovo je projekat brzog tempa, izlizanh fraza i prenaglaše akcije, ako ste fan ovako nečega, možda će vam se film više dopasti nego meni.

 

Ocena: 5/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

3 Comments

 1. Žarko

  Sve što je gore napisano stoji ali ja moram da kažem da i pored svega toga film je ODLIČAN. Film je mnooogo bolji od "Legije". Nadam se nastavku.

 2. Vuk_aka_Jagos

  Ja se ne nadam nastavku….

 3. Vojislav

  Veoma interesantan film.
  Preporučujem svima.

  Nije od oniih filmova koje poželiš da gledaš 200 puta……ali opet, vredi pogledati.