A Lot Like Love (2005)

“Boy meets girl” priče,  nepresušan su  kinematografski izvor.  Često je slučaj, kod publike, da  sve što žele jeste da pogledaju  film sa unapred poznatim krajem, gde neće biti previše iznenađenja tj. opterećenja radnjom koja bi mogla da nas natera da bar malo uključimo mozak. “A Lot Like Love” jeste jedan predvidiv film, ali određeni segmetni mu znatno podižu prosek.A_Lot_Like_Love_poster

Film govori o Emili () i Oliveru () i njihovom odnosu kroz sedam godina, počev od momenta kad su se sreli, preko turbulentnih životnih promena, spajanjima, razdvajanjima pa sve do neizbežnog srećnog kraja.

Ovaj film treba pogledati, ne zbog originalnosti radnje, već  znatno manje kliše momenata nego što smo navikli. Nema velikih izjava ljubavi, patetičnih gestova, samo dvoje ljudi koji se sudaraju na svakih nekoliko godina. Njihovi susreti su uvek za vreme velikih životnih promena kod jednog ili drugog. Na samom kraju niko se nije previše izmenio u pogledu onog što želi, ali su oboje  konačno naučili kako ponekad treba odstupiti od sopstvenih stavova.

Ešton Kučer i Amanda Pit su kompatibilan glumački par, jednostavno funkcionišu na ekranu. Kada radnja bude postajala prerazvučena i monotona, harizma i dinamika kojom iznose svoje likove, biće  dovoljna kompenzacija u većini slučajeva. Nisam Kučerov najveći fan ali me je ovog puta ubedio da ima šta da pokaže kao komičar. Sa druge strane, verujem da Amanda Pit ima više nego solidan glumački potencijal ali manjak pravih prilika, što je i danas koči u karijeri.

Soundtrack je odličan, redovno sam impresioniran kako izbor, naizgled nespojivih muzičkih žanrova, može da čini lepo zaokruženu celinu. “The Cure”, “Bon Jovi”, „Smash Mouth“ i drugi , daju filmu ritam u momentima kada preti opasnost da ga u potpunosti izgubi.

Posle nekog vremena, njihova neodlučnost počinje da ide na nerve i treba se potruditi kako bi došli do pojedinih momenata iskrene emocije i pametnog dijaloga. Iako je ovo znatno siromašnija verzija filma “When Harry Met Sally”, i dalje volim da gledam “A Lot Like Love”. Koliko god  mi smetaju  nedostaci, ni u jednom trenutku ne poželim da ga prekinem. Istina, krajnje subjektivan stav, ali to je i suština gledanja filmova, sa svakim se treba, na neki način, povezati.

Ocena:  7/10

 

 autor recenzije: Bojan Gačić

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?