The Holiday (2006)

Segment koji nosi „The Holiday“, kroz sve nedostatke i rupe, jeste Hans Zimerova muzika. Elegantan soundtrack često doprinosi „chill“ atmosferi, pomažući da film Nensi Majers () često deluje kompletnije nego što jeste.  Lično, nikada ne bih ostavio kuću potpunom strancu i otputovao na drugi kraj sveta! Bar ne bez neke ozbiljnije provere.Theholidayposter

Možda sam staromdan  ali  Nensi  Majers  definitivno nije. Njen film „The Holiday“ govori o dve žene, fundamentalno razočarane u sopstveni  ljubavni život, svesne svojih poraza ali i načina života. Stoga, Amanda () i Ajris ()  odlučuju da  rizikuju. Nakon upoznavanja preko interneta i „box office“ brzog i spontanog dogovora, razmenjuju kuće. Amanda putuje u Englesku, kako bi se pronašla u mirnijem okruženju, dok Ajris odalzi iz svoje kamene kolibe u Saruju u burni Los Anđeles.

One, naravno sreću „muškarce svojih života“! Jedan je Ajrisin brat Grejam () a drugi  Amandin prijatelj Majls (). Uronjen u ,kako kome, očaravajuću atmosferu finansijske stabilnosti čeka nas novi srećan kraj.

Problem je u sledeće, da je ovo bio prvi film Nensi Majers koji sam pogledao, možda bih i mogao da ga okarakterišem kao srednje pristojnog koji pretenduje ka srednje žalosnom. Imajući u vidu da  to nije slučaj, sa „What Women Want“ i „Something’s Gotta Give“, lako je zaključiti da je pred nama znatno slabiji projekat. Sve je to već mnogo puta viđena priča, samo pod donekle, situaciono i dijaloški pogodnijim okolnostima.

Kasting je pun pogodak, Kejt Vinslet kao večito nedovoljno voljena Ajris, morate joj priznati da scene sa plakanjem izvodi kao ni jedna glumica danas. Kameron Dijaz i Džad Lo su atraktivan par, njegova izvedba zbunjenog saohranog oca je vredna hvale.  Džek Blek, iako sličan prethodnim izdanjima,  glumac je kojeg rado gledam.

Šta bi Nensi? Ne bih voleo da su dva pomenuta filma, sjajnih posmatranja muško ženskih odnosa u različitim životnim fazama, bili slučajnost. „The Holiday“ jeste film koji će vas nasmejati, možda ćete se čak i osećati bolje. Najjajči adut mu je što ne pretenduje da je išta više od lake zabave. Za to treba dati  poene!  Koja je poruka? Verovatno da prava ljubav leži drugoj vremenskoj zoni.

Ocena: 7/10

 autor recenzije: Bojan Gačićthe_holiday17

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?