Kada sam počeo sa gledanjem ovog filma, prvo sam se gromoglasno smejao izuzetno lošoj glumi, zatim isfrustrirao od strane isplagijatorisanog scenarija, potom deprimirao, naslušajući se groznih kliše dijaloga.
Dakle, da počnemo. Stvarno ne razumem uspeh i hvalospev koji je ovaj film uspeo da formira. Neverovatno mi je da ljudima i dalje nije dosta kliše izlizanih filmova, sa već milion puta viđenim scenama i zapletom. Načuo sam kako ljudi stavljaju rečenicu ispred ovog ostvarenja: “Jedan od najkompleksinijih krimi trilera!”. Ljudi, da li smo mi uopšte gledali isti film? Ono što navodno krasi ovaj film je “fantastičan” scenario. Adekvatna izjava za mlađe posmatrače, a svi vi koji se sećate filmova kao što su “Heat_(1995)” i “Point_Break (1991)” uočićete ogromnu dozu pljačke napred pomenutih naslova. Izgleda da naš scenarista/reditelj nije baš duboko zaronio u svoju inspiraciju, ako tako mogu nazvati zakonom kažnjivo plagijatorisanje.  Čitava radnja je baš kao u “Vrućini”, samo što umesto  Roberta De Nira (Robert_De_Niro) mi imamo Bena Afleka (Ben_Afleck), a na drugu stranu, umesto Al Paćina (Al_Pacino) dobijamo Džona Hema (Jon_Hamm). Jedina razlika između “Vrućine” i ovog filma jeste lokacija, ovde umesto Los Anđelesa, bivamo smešteni u Boston. Kvalitet glume je zbilja tužan. Ben Aflek je opet potvrdio da je užasan u svom poslu. Kroz čitav projekat on ne menja izraz lica, i ono najgore po meni, čas poseduje irski naglsak, dok u drugom momentu ne. Naprosto katastrofalno! Čovek ne može ni da odglumi ulogu koju je navodno sam napisao. Propast…Što se tiče Džona Hema, on je još jednom dokazao da je tipološki glumac. Apsolutno je isti kao u svojem najpopularnijem projektu,  da se ja pitam, trebao bi da se drži istog dok god može.Režija nije ništa bolja, o tome svedoče krupni kadrovi treskave kamere kad se najdinamičniji deo zapleta odvija.

Film je prepun sitnih gluposti, kao npr. kada oklopno vozilo, koje je veće težine od četiri tone, kada udari zid ili auto, ne skače sa zemlje pre samog udara, pogotov ako nije u punoj brzini. Dalje, kada dolazi do glavne kulminacije, i kada Aflekovi partneri stradaju, on uspeva da uhvati vremena da ode do auta detektiva koji ga progoni, i ostavi mu simpatičnu i komičnu poruku. Baš mi nekako ne ide u glavu da čovek koji je jasno povezan sa bandom organizovanog kriminala, gde pored svega svi ostali njegovi partneji bivaju okončani, uspeva neprimetno da se kreće, i na kraju ode javnim prevozom…bez ikakve poternice, bez ikakve frke. Poslednjih pet minuta su blagi kliše užas, razbacivanje čistih brljotina.

Nemojte se zamarati bezveze sa ovim filmom, bolje pogledajte “Vrućinu” i uživajte u istoj priči, samo bolje režiranoj, i sa boljom glumačkom ekipom.

Ocena:  1/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

30 Comments

  1. Hahahaha!

    Videh kako si sinoć reagovao na ovaj film, pa mi je zato smešna recenzija. 😀

    Kod ove ocene na kraju sam očekivala -1/10, ali dobro, dobio je film celu jedinicu.

    Sve u svemu, opet si najbolje objasnio suštinu priče, što je dovoljno da ga ne pogledam.

  2. Ne vredi, ja i Ben nismo "u ljibavi" još od Dobrog Vila Hantinga. Lik ima takvu "white trash" facu, što samo po sebi nije toliko loše, ali njegova gluma… povraćk.

  3. Znaci cekamo recenziju "vrucine" da ostavimo pozitivne komentare tamo 😀

  4. Goran Mirković

    Pogledajte ako ne verujete mojem mišljenju…ali film je stvarno idiotski smešan…"Heat" je svakako bolji izbor…ali treba pogledati oba radi sarkastičnog ismevanja…

  5. Naostrila sam se da ga odlgedam pre nego sto procitah ovo, cak sam stavila da se skida, pa cu ipak pokusati. Tolike glupe filmove sam pogledala, nece mi biti ni prvi ni poslednji.

    Al, prilicno sam se smorila nakon ovolokog pljuvanja. Aman, hocu li odgledati neki novi, a dobar film?

    Btw, si gledao Harija Potera? Zanimala bi me recenzija istog 🙂

    • Goran Mirković

      Pa zbilja je jako loš, ne bih ga tek tako ocrnio….gledao sam,radiću tek sl. nedelje recenziju…nadam se da ćeš imati strpljenja.

  6. Pogledao ga .. i mogu ti reci da se ne slazem sa tvojim misljenjem, jeste da nije originalna prica i da dosta lici na Heat ali nije tako los, pred kraj postoji jedan deo koji je bzvz al nije toliko da pokvari utisak o celom filmu, nista suvise specijalno al ni suvise lose.

  7. Goran Mirković

    Meni se uopšte nije sivdeo, gluma mi je bila užasna, a svaki deo radnje užasno predvidiv…plus i drmusava kamera sa velikim zumom u sekvencama jurnjave…blagi užas.

  8. Aleksandar Stojnovic

    Nisi objektivan, ali to je lepota cele price. 🙂

    Da ne reagujes na Ben Afleka kao na zakasnelu menstruaciju da bi mu 7, priznaj.

  9. Goran Mirković

    Matori, pa mega je loše…pogotovo period kad Rejner leži pogođen iza onog sandućeta i jede onaj baćeni sendvič…gore nego u ranama

  10. Darko

    Dobre su ti recenzije, bar ove dve što sam do sad pročitao. Ipak, ima prostora za poboljšanja, npr. trebao bi izbegavati spoilere. Koliko god da je film loš neko će ipak hteti da ga gleda. U svakom slučaju drago mi je što se neko od nas setio da svoju strast prema filmu sublimira na jednom mestu i podeli sa drugima.

    Da li su sve recenzije tvoje ili primaš i saradnike?

    • Spoiler-a definitivno nema od moje strane…ima ih na jednom post-u kod gost recezenta, ali su bili najavljeni. Ovaj blog prvenstveno je namenjem mojim recenzijama i shvatanjima o određenom filmu, ali neko gostovanje se već može uraditi, za neki film koji nema trenutno ovde…

  11. Sybreeder

    Blasfemija od recenzije. moja ocena 7/10

  12. Meni je bilo čudno što su kritičari na Trulom Paradajzu počeli da pišu hvalospeve o ovom #$@% pre nego što je počeo da se prikazuje u bioskopima.
    Već sam zamislila Afleka kako šalje po kuriru bombonjere i cveće svakom novinaru na kućnu adresu – ne bi li na osnovu "sjajne kritike" navabio što više glupih klinaca da kupe kartu i kokice.

    Mislim da "Gradu lopova" nedostaju kung-fu i karate scene, kinezi, japanci, nemci, talibani, kudre, tenkovi, atomska bomba, – i Bata Živojinović da ih pokoka sve na gomili, zajedno sa Aflekom.

    Sedi Bene, jedan – beno jedna! XD

    • Apsolutno se slažem…prenapaljeno, ilogično, i pored svega, ogromna pljačka filma "Heat".
      Jedinica kao kuća! XD

  13. maki

    Ovo je 7/10. Ako nista drugo, Ben se potrudio bas bas, a pri tom sve sto se prikazuje u filmu je vrlo vrlo moguce, realnost jednog od onih zivota u Americi. Za razliku od mnogih drugih filmova, gde se pale kuce, izlazi se bez opekotine, gde se davis 5min a ostanes neudavljen…

    • Pa ne bih se baš složio. Film ima dosta nerealnih stvari, kao npr. Da se on u sred procesa njegove poternici od strane zakona, Ben kocka, i ide da stavi papirič detektivu, čistu da bi ispao smešan? To je preveliki luksuz.
      Kao i to da on iako tražen, znaju mu se svi podaci, pa čak i lik, opušteno napušta mesto zločina u javnom prevozu (vozu)!? Čisto sumnjam da ga ne bi čekala jedinica na svim izlazima.
      Plus još Ben pola filma ima Bostonski naglasak, pola nema….jako rasejano i neozbiljno.

  14. Film je teško smeće! Ja odavno izbegavam Ben Afleka, ali ovaj put mu dadoh šansu jer su ga hvalili neki meni bliski istomišljenici. Džaba…ja ništa nisam video od onoga što su oni videli.

  15. Vojche

    Zar se film ne zove "Vrelina" ?

  16. Bojan

    Au druze, pa da je lutkarska predstava zasluzio bi bar 3. Ne gotovis Afleka pa si unapred ocenio film, garantovano si mu zacementirao topinu pre nego sto si stisnuo play dugme. Ovo je realno izmedju 6 i 7, Ben Aflek ima odlicnih filmova, ovaj ima nedostataka, daleko da je odlican ali da se pogledati i uzivati u njemu. Ako smatras da je ovo plagijat onda bi i The Artist trebao da bude plagijat skoro svakog filma iz prve polovine proslog veka, a dao si mu 9.

  17. milos

    film jeste idiotski u nekim delovima ali od mene bio dobio bar 3-4…mada ja filmove koji nemaju bar 6 kod mene stavljam u istu kategoriju, tako da je svejedno da li je 1,2,3,4 ili 5

  18. Ajkula09

    Da mi je samo znati koji idiot je preveo The town kao Grad lopova???

  19. Pingback: Kakav je film? » Argo (2012)

  20. Joker

    Jaoo koliko sranja na jednom mestu. Nikakav film.

  21. Rodney Dangerfield

    Novi sam korisnik na sajtu (ni sam ne znam kako), i primetio sam da je ovo jedna od najzanimljivvijih recenzija, sa kojom se APSOLUTNO SLAZEM…kao i o celom omazu gosn Afleka…kao i sa recenzijama nekih manje poznatih naslova …tako da gosn. Mirkovicu, dobili ste postovaoca i sada vec redovnog korisnika vaseg sajta…