Nikada nisam gledao animiranu seriju na kojoj je zasnovan ovaj film, tako da

ne mogu svedočiti o validnosti i korektnosti ove adaptacije, ali svakako mogu reći da je “Aeon Flux” zabavan film, vredan gledanja. “Aeon Flux” je naučna fantastika sa malo razvučenom radnjom, ali puno odlične akcije i sjajniih specijalnih efekata.
Stvarno ne znam pojedinosti iz serije, niti koliko je film sinhronizovan sa istom, tako da vam jedino mogu preneti podatke koje sam uočio da ljudi izdvajaju na forumima. Ako je za verovati forumašima, oni tvrde da je film uspeo da uhvati esenciju likova, vizualne predstave i same teme popularne serije. Zaplet filma nije niti previše zamršen niti komplikovan za pratiti. Film zahteva vašu ozbiljniju pažnju u prvih trideset minuta, dok se elementi priče još otkrivaju. Za “Aeon Flux” se može reći da je jedna vrlo dinamična futuristička misterija, gde pod termin “misterija” ulazi samo prvih polasa sata njegovog trajanja dok se upoznajemo sa zapletom, okolinom i likovima, a ostalih sat vremena ipak su ispunjeni konstatnom akcijom.

Film ima dosta kvalitetnih segmenata, kao npr. jaku i interesantnu protagonistkinju, vizualno kompleksno okruženje, odličnu i originalnu sci-fi filozofiju u priči,  dobar kasting, zanimljive setove i efekte, kreativna oružija i futurističke rekvizite, originalnu priču ( ne previše duboka), bez osnova i potreba da kopira neki film od ranije. Jedino što mi se ne sviđa u filmu jeste to što neki od likova nisu imali dovoljno izdetaljisan opis, tačnije slabe su im pozadinske priče.

Ovo je jedan interesantna naučna fantastika idealna da zabavi ljubitelje istog žanra.

Ocena: 6/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?