“Kingpin” je tipološka vrsta komedije, koja nosi pečat svojih kreatora. Ovom filmu treba pristupiti na isti način kao i svim ostalim filmovima braće Fareli (Farrelly_brothers), sa određenim predznanjem. Očekivajući povorku šala i uvreda na račun glavnog lika,  lepo ukombinovano sa jednostavnim i dopadljivim zapletom.Glavna radnja, da ne okrivam sve detalje, se vrši oko Roj Mansona, koga glumi Vudi Harelson (Woody_Harrelson), potencijalnog mladog kuglaša, koji se našao u pogrešno vreme na pogrešnom mestu, u još gorem društvu, i u incidentu koji sledi, Roj ostaje bez šake. Nekolicinu godina kasnije, Roj je postao alkoholičar, koji se nalazi u ozbiljnim dugovima, ali mu sudbina udeljuje novu šansu, upoznavajući ga izubljenim Amišom (Amish), u kome Roj prepoznaje sirovi talenat, uzima ga pod svoje krilo, trenira, i pucaju kao zlatu na šampionatu kuglanja.

Ovo je ona jedna od retkih inteligentnih komedija, koja ne poseduje prenaglašeni humor, nego nekako organski dolazi sa pričom. Gledao sam ovaj film kad je tek bio izašao, i kroz nekolicinu ponovnih gledanja, i dalje ume da me nasmeje. Bogatstvo ovog filma je svakako sjana glumačka ekipa, koja svojim izvrsnim prikazanim talentom, ne dozvoljavaju filmu da kroz godine loše stari  i bledi. Vudi Harelson je definitivno zvezda filma, on je ambiciozan, lukav, ali uvek  baksuz. Podrška je sjajna, odlični Rendi Kvejd (Randy_Quaid) kao dobrućudni imbecil, i lukava Vanesa Ejndžel (Vanessa_Angel). Svakako treba još izdvojiti i Bila Mareja (Bill_Murray), koji negativac ovog filma…ništa manje od spektakularne uloge.

Ovo jedna simpatična, spontana komedija, koja ostvalja dobar utisak u stomaku. Nije definitivno film koji će promeniti filmsku istoriju, ali će sigurno super zabaviti. Odličan projekat za opuštanje!

Ocena:  7/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

1 Comment

  1. vesko

    uradite recenziju filma bulduram prvi film suzan sarandon isto sportski film odlican je