Sasvim nešto drugačije nego što sam očekivao.  Ovo je mnogo više film za mlađu publiku, nego što je za odrasle. Iako zaista korektan i interesantan, ne sadrži dozu humora koja apeluje većini starijih.
“Universal_Studios” nam predstavlja još jedan solidan animiran film, kombinovajući dva izuzetno ne originalna i  izlizana zapleta u jedan zanimljiv, odogaćen šarmom, srdačnošću i infantilnim humorom. Iako ranije se nešto nisu pominjali  ova dva reditelja, ipak su odradili sjajan posao. Humor u filmu nije isforsiran i dominantan koliko inače biva u ovakvim animiranim filmovima. Iako nisu u najjačem volumenu, komične sekvence su imale sjajnog odraza na projekat, bivajući zbilja dopadljive. Tri devojčice su po klasičnoj “Universalovoj” formuli slatke, dopadnjive i dobroćudne. Dok sa druge strane, glavni lik poseduje neku vrstu šarma, čineći ga dopadljivim, ma kakvu god smicalicu da uradi i napravi.   Stiv Karel (Steve_Carell) je odličan kao Gru, njegov neki neodređeno, recimo ruski naglasak čini ulogu dosta komičnijom i memorabilnijom. Iako je sama radnja krajnje neozbiljna i lagana, publiku mogu zabaviti vrlo dopadljivi i kreativni sporedni likovi. Pogotovo mali žuti, šta god da su, zbilja su simpatični. A što se tiče odraslih, govoriću isključivo iz svog utiska, smisao za humor koji se ovde provlači je onaj koji smatram da sam odavno prerastao. Skrovište Grua je prepuno nekih malih žutih, pasuljastog oblika sledbenika, koji iako su simpatični, provlače neki fiziološki humor, i telesnu konfrotaciju. Ne želim biti ciničan, oni zbilja jesu dopadljivi, ali kad god su na platnu, znatno narušavaju intelekt ostatka filma svojim brbljanjem i prevelikom istaknošću. Dobra je stvar što su “žutaći” vremenski fino dozirani, i pojavnjuju se u odličnim momentima, da propate kroz neki eksperiment, imajući simpatičnog komičnog udela.

Sa tehničke strane, animacije je odličnog kvaliteta, i sa super intenzivnim bojama. Urađena u jednom veoma jednostavnom stilu, pomagajući joj da ne deluje previše veštački, i odlično se uklapajući za neke skečeve kroz tok filma.

Da sumiramo, ovo je jedan šarmantan, i duhovit film, koji sadrži dovoljno jednostavnu i simpatičnu priču da mlađa publika  u potpunosti uživa u njemu.

Ocena: 6/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

7 Comments

 1. Pingback: Kakav je film? » Megaum – Megamind (2010)

 2. JovanaDjokic

  Malo je 6 za ovakav crtani! Ja se ismejah i to bas! 🙂

  • Misliš da je malo? 🙂
   Pa moguće, malo jeste infantilnije ali je ipak zabavan…razmotriću o promeni ocene! 🙂

 3. jocacarica

  Malo je 6 za ovakav crtani! 🙂 Ja sam se bas dobro ismejala!

 4. Simpatičnost Agnes je slaba kopija onog slatkog čeljada iz Monster INC. To mi je najviše išlo na živce. Još ima tri devojčice i ničiji lik nije dovoljno dočaran.

 5. Mislim da je 6 malo za ovakav film. Ne znam sta sve uzimas u obzir kad ocenjujes film, al' videh da je Megamind po ovim recenzijama dobio vecu ocenu.
  Meni je Despicable mnogo vise odrzao paznju i nekako dodje pitkiji.

 6. Ilija

  Imam 21 godinu, preferiram humor na visem nivou (mozda zvuci nadobudno, ali ne mogu da stavljam sebe u isti kos sa nekim ko gleda kursadzije itd.), ali sam se ipak smejao ko lud gledajuci ovaj film. Ne vidim ovo kao samo "deciji humor" 😀