“Matador” je ćudljiva, odlično napisana multi lokacijska komedija, producirana od strane nezaviznih producentskih kuća, daleko van studija u kojima se ozbiljan novac vrti.

“Matador” priča priču o jednom plaćenom ubici. Pored toga što poštuje određeni skelet, film “Matador” služi još kao i sredstvo razbijanja stereotipa i dokaz  da Pirs Brosnan (Pierce_Brosnan) nije samo jedan “šminker”  kojem dobro stoji odelo, već i profesionalni glumac.

Brosnan je dosta rizikova time što se priključio jednom ovakvom projektu. Ikao je plaćen znatno manje ispod svoje standardne kvote, Bronsan je odlično ušao u vizualnu personu koja nije karakteristična za njega. On ovde tumači “klošara” sa sve brčićima i pivskim stomakom. Bronsan je u ovom filmu zanio Armani odela za jedan otrcani svodnički stajling.

Svi ovi elementi govore o tome da je ovo totalno pogrešan potez, ali na kraju ipak ispada suprotno. Mislim da je ovo jedan od njegovih najboljih performansa. Bronsanovi gospodski maniri se potpuno gube u pojavi ove aljkave i proste ličnosti. On se savršeno spaja sa likom i čini čitavo iskustvo nekako prirodnim. Pirs ima sjanu podršku u Gregu Kineru (Greg_Kinnear). Njihova hemija na platnu je odlična. Oni formiraju jedan vrlo dopadljiv i zabavan tandem.

“Matador” je stilski veoma potkovan i energetski vrlo dinamičan film, centriran na iskupljenju i priči o jednom veoma neobičnom prijateljsvu. Vrlo kvalitetan projekat.

Ocena: 7/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?