“Internacional” je jedan solidan misteriozni triler o korporativnim i

birokratskim prevarama. Ovaj film iako ima problematičan scenario je jedan solidan projekat, ispraćen kvalitetnom glumom i režijom.
Problem scenarija je što nije istrajan u sopstvenom stilu. Priča kvalitetno počinje, upoznavajući nas sa mutnim poslovima kojima se glavna banka bavi, time formirajući  lepu dozu paranoje. Glavni problem scenarije što nas na kvalitetnu zamršenu priču, olako pušta iz nje. Umesto da se fokusira na to kako banka i na koji konkretan način stvara “robove dužnike” , kako čitav taj proces funkcioniše, priča nonšalantno sve to preskače i fokusira se na lenji generički zaplet, već viđen stotinama puta. Uvučeni smo u priču zavere ogromnih proporcija, da bih na kraju ispalo da je banka angažovala plaćenog ubicu, kojeg je izuzetno lako pronaći. I pored svega toga, niti objašnjava dalju sudbinu banke, već se najjednostavnije rešava sva tematika, lakim krvoprolićem..razočaravajuće.

Iako scenario ne ostaje dostojan svom bazičnom konceptu, ima u ovom filmu dosta kvaliteta koji će vam omogućiti da ovo donekle zanemarite, i lepo se zabavite. Kasting je korektan. Klajv Oven (Clive_Owen) nam prezentuje ono što mu najbolje leži…jednog hladnokrvnog i smirenog agenta, koji jedino za istinom traga, i to po svaku cenu. Nekako uloga deluje prirodno po njegovu pojavu. Ostatak ekipe nije imao neke posebne prilike da se istakne, posedovajući jednodimenzionalni materijal same uloge. Iako su generalne klasifikacije filma misterija i triler, projekat sadrži dosta dinamike i uzbudljive akcije, čineći ga lakim za pratiti.

“Internacional” se malo raspada u sopstvenoj filozofiji, ali na bazi zabave, čini sebe gledljivim i donekle dopadljivim. Ništa revolucionarno, jedan solidan misteriozni triler za ljubitelje ovog žanra i velikih zavera.

Ocena: 7/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?