Ovo je takvo razočarenje. Film koji je posedovao izuzetnu količinu humorističnog talenta je apsolutno zakao zahvaljajući užasnom scenariju, lošem tempu i naravno grozim rediteljem. Iako je zasnovan na već sigurnoj formuli, pošto je adaptacija francuskog filma “The_Dinner_Game“, koji kao satira uspeva da ismeje do koje granice je aristokratsko društvo spremno da ide, zarad svoje sopstvene zabave, njegov naslednik znatno slabije pada.
Zaplet filma se centrira oko igre gde elitisti dovode na tradicionalnu, jednom godišnje održanu večeru čudne i poremećene članove ovog našeg društva, zarad sarkastičnog ismevanja. Od ovog koncepta već sada možete zaključiti da film nije politički korektan, ali će se pri kraju na jedan veoma kliše način pokušati da se iskupi sa totalno kliše porukom. Radnja filma je izuzetno prozirna i nameštena da bi se olako eksploatisala u komične svrhe. Iako većina likova u filmu jesu suludi, bizarni i smešni, sam narativ i tempo filma nas baš i ne vodi negde posebno tako da brzo postaju zamorni i dosadni. Čitav razvoj radnje je vrlo standardan i viđen hiljadu puta. Glavni idiot filma se petlja čudnim okolnostima u život glavnog junaka, i nesvesno uspeva da mu upropasti isti, samo da bi se na kraju sa svojih par grandioznih gestova u potpunosti iskupio, i naravno stvorili fantastično prijateljstvo. Zvuči poznato zar ne!? Posebno treba još napomenuti da je ovaj film svakako pripadnih novog talasa komedije koju trenutno hara Holivudum. On podrazumeva onaj tip humora gde likova svojom iritantnošću i mogućnošću stvaranja neprijatnih i uvrnutih situacija bivaju smešni. Čisto da se već ovde stvori selekcija, koji podržavaju ovakvo nešto, i oni koji ne.

Producent Saša Baron Koen (Sasha_Baron_Cohen) je uradio stvarno sve što je mogao sa ovako lošim scenarijem. On je okupio fantastičnu glumačku ekipu, trenutno najpopularnija imena u svetu komedije, u nadi da će njihov individualni talenat, pokrpiti i zasenčiti rupe. Stiv Karel (Steve_Carell) jeste izuzetno irirtantan i smešan kao glupo ošišani i socijalno nesposobni radnik iz poreske službe, koji za hobi poseduje preparivanje miševa, i postavljanje istih u razne setove…sam opis zvuči dovoljno ludački. Karel ima odličnu podršku od Džemejna Klementa (Jemaine_Clement) kao avangardnog umetnika, i Zeka Galifianakisa (Zach_Galifianakis) koji sebe uspešno prezentuje kao izuzetnu kretenčinu.

I pored ovako zanimljivih likova, reditelj ne uspeva da iskoristi komične prilike koje se otvaraju i priči, čineći loš scenario, još lošijim. Veliko razočarenje.

Ocena:   5/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

3 Comments

  1. Hmm meni se Cohen-ov fazon uopste ne svidja ..Ali G mi je skroz antipatican i nekako bljak, Borat je ok, jeste preterao sa njim sto je bilo malo ne korektno ali u neku ruku bio je novost pa je moglo da prodje, Brüno je ubedljivo najgluplji film koji sam ikada gledao tako da realno nisam ni ocekivao od njega nesto vredno moje paznje.

  2. Goran Mirković

    Ja kapiram njegov humor, ali ovo je jednostavno slabo…

  3. Dusan

    pogledati obavezno francku originalnu verziju filma iz 1998 Le diner de cons. Najsmesniji film ikada 🙂