Rambo (2008)

Ovaj film, još poznat kao “Rambo 4” ne samo da je u mojim očima najbolji od svih u ovoj seriji, nego i jedan od najkvalitetnijih akcionih filmova (mislim na one gde bez hiljadu mrtvih ne vredi ni počinjati, u stilu osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka). “Rambo 4” sadrži sve one čari koje su njegovi prehodni delovi posedovali, plus ogromnu dozu ozbiljnog nasilja i krvoprolića.


U odnosu na žanr kojem ovaj film pripada, on je ništa manje od remek-dela. “Rambo 4” se uspešno nadovezuje na priču gde je heroj ostavljen krajem devedesetih godina prošlog veka, uspešno povezujući monosimbloličku političku kritiku koju Rambo saga poseduje sa trenutnim ciljem aktivista kojima se priključuje. Iako je sam zaplet jednostavan, koncizan i lak za pratiti, on ipak uspeva da prenese i neku poruku i koliko-toliko da skrene pažnju na okolnosti u kojima se neki narodi nalaze. Ovaj film, zasnovan na ispravnom etičkom kodeksu, je kroz čitav svoj tok fantastično zanimljiv i pun nemilosrdne akcije. Količina brutalnosti prema vojnicima terorističke trupe je etički opravdana kao reakcija i moralna obaveza pomoći onima koji ne mogu sami da se brane.

Što se glume tiče, Slaj (Sylvester_Stallone) je uvek bio i ostao Rambo, i to se nikada neće promeniti. Samom svojom pojavom deluje kao da ne trpi nepravdu. Što se ostatka glumačke ekipe tiče, oni su ispunili svoj skromni zadatak, a to je da ne budu jako iritantni i da ne budu previše upadljivi. Što se tehničke strane tiče, režija je odlična, vrlo kvalitetno snimljeno i iskombinovano sa odličnom muzikom, dizajući adrenalin kod fanova akcije u nebesa.

Ceo projekat je izuzetno dinamičan, svega 15 minuta filma nije akcija. Ako niste fan ovakvih filmova, ili ako imate slab stomak, onda ovaj film definitivno nije za vas. Scene koje se ovde provlače još jednom ću označiti kao prilično brutalne i vizuelno snažne. Što se tiče fanova prethodnih delova, sigurno ćete uživati u ovom ostvarenju, od samog početka do samog kraja. Slaj nije razočarao, dao nam je fantastičan, dostojan i adekvatan završetak priče o jednom od najomiljenijih akcionih junaka svih vremena. Definitivno moj omiljeni u čitavoj sagi, a posedovao sam izuzetno velika očekivanja pri gledanju ovog projekta.

Ocena: 8/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

3 Comments

  1. Nisam ga mogla odgledati do kraja…Uh… Scena sa onom svinjom me je dotukla…bljaaaak! 🙂
    Mada volim Stalonea <3

  2. vesko

    najlosiji od svih delova Ramba