Lars and the Real Girl (2007)

“Lars and the Real Girl” iako na prvi pogled poseduje jedan kompletno idiotski koncept, kroz svoj tok trajanja vas uverava da je ipak reč o jednoj simpatičnoj drami, sa kvalitetnim porukama i poukama. Iako sadrži dosta segmenata koje ga čine komedijom, zbog delikatnosti i ozbiljnosti situacije, pre bih ga okarakterisao kao dramu.

“Lars and the Real Girl” oslikava principe i granice do kojih ste spremni praviti izuzetke i prilagođavati se onima koje najviše volite. Priča se centirira oko momka po imenu Lars, koji je po malo čudan i povučen, i ne ceni nešto preterano fizički kontakt sa drugim ljudima. On izvršava klasičan i nezanimljiv birokratski posao i živi u garaži koja je modifikovana kao zasebna stambena jedinica. U kući, čija je ova garaža sastavni deo, živi Larsov brat Gas, sa svojom novom i trudnom ženom Kerin. Ona se svim silama trudi da malo “razdrma” Larsa i uključi ga u normalni svet koji ga okružuje. Nsuprot njegovoj ženi, Gas ipak smatra da se Lars nalazi u svojoj komfornoj sredini i da ga ne treba nešto previše uznemiravati. Iako su to dnevne rasprave i problemi koji se vode u ovom domaćinstvu, ova standardna diskusija biva rasturena i naglo izokrenuta onog momenata kada Lars dovede svoju novu devojku.

Da ipak ne bih previše odavao radnju filma, rekao sam sve što mislim da je potrebno, ostalo ostavljam na vama da se iznenadite. Samo ću još dodati da vrsta humora nije baš klasična i transparetna. Film se više fokusira na suptilne i “neprijatne” komične situacije, nego na klasično HAHAH smejanje.

Dosta u vezi sa ovim filmom zavisi od kvaliteta glume glavnog aktera. Rajan Gosling (Ryan_Gosling) nam na jedan maestralan način predstavlja Larsa, koji automatski uspeva da se učini publici dragim i da kroz čitav projekat zadrži posmatrače na svojoj strani. On nam oslikava jednog izuzetno dobrog i dragog momka, čija se hronična usamljenost manifestuje u nešto mnogo ozbiljnije.

Ne bih dalje nikoga posebno da ističem od glumačke ekipe, pošto nemaju neki veći značaj, ali bih ipak napomenuo i čestitao na kvalitetno obavljenom poslu čitavoj ekipi.

Iako ovaj film nije realističan, ne bih mu to za zlo uzeo pošto ima najbolje namera da prezentuje ono najkvalitetnije u ljudima. Zar ne bi bilo lepo da živite u društvu gde je grupa ljudi koja vas okružuje zbilja toleratna, razumna i prihvatljiva prema nekome samo zato što ga poštuju i žele da mu pomognu, bez ikakve materijalne koristi?

Ocena:  7/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

2 Comments

  1. Pingback: Tweets that mention Kakav je film? » Lars and the Real Girl (2007) -- Topsy.com

  2. filmofil

    odlican film, jos bolja gluma, Gosling velikan na platnu vec sada, treba pogledati svakako jer je netipican film u odnosu sta nam se servira sve danas…