The Incredible Burt Wonderstone (2013)

Kada sam video kakvi sve glumci učestvuju u ovom projektu, naprosto nisam mogao da dočekam priliku da pogledam “The Incredible Burt Wonderstone”. Iako sam u startu znao da ne treba nešto previše da očekujem, bar što se priče tiče, zaista me je zanimalo kakva će hemija biti na ekranu između nekolicine meni omiljenih imena iz Holivuda koja nikada nisam ranije imao prilike da gledam zajedno na filmu.Incredible-Burt-Wonderstone-Poster

Novo ostvarenje Dona Skardina () nas upoznaje sa Burtom Vonderstounom i Antonom Marveltonom, dvojicom mađioničara koji pomoću njihove zajedničke tačke već godinama vladaju noćnim životom u Las Vegasu. Međutim, pojavom uličnog iluzioniste Stiva Greja njihova popularnost biva uzdrmana i kreće transparentno da se vidi da duo već neko vreme nije u najboljim odnosima. Vonderstounov ego je daleko prerastao njegove mogućnosti i direktno zbog toga je izgubio sve ono što mu je u životu bilo bitno i sveto, ali uz pomoć čoveka zbog kojeg je Burt prvenstveno i zavoleo magiju i iluziju, Vonderstoun pronalazi način da vrati entuzijazam prema ljudima i poslu koji je toliko voleo.

Iako je sama premisa dosta interesantna i deluje kao da može da bude odlična platforma za sjanje komične sekvence, scenario jednostavno nije dovoljno jak jer su zapleti i okreti u priči prilično generični. Ne morate biti neki veliki poznavalac film da bukvalno 1o minuta unapred predvidite svaki okret u priči i momenat u razvoju odnosa likova.

Što se tiče samog humora, on iako generalno gledano nije loš, isto je tako kao i struktura priče već viđen i odavno prevaziđen. Džim Keri () definitivno ovde vodi glavnu reč i njegov lik Stiva Greja jasno ismeva pojavu ovih uličnih gerila iluzionista preko svojih biraznih, opasnih, degutantnih i često besmislenih trikova. Kao što sam i očekivao, Keri apsolutno dominira ekranom i ostak glumačke ekipe baca u duboku senku. Očekivao sam bolji performans od strane Stiva Karela (), mada mislim da je izvukao maksimum iz materijala koji mu je udeljen. Kao i uvek, Arkin () i Bušemi () su zaista sjajni. Korektno se pokazala i Olivija Vajd () koja je tu samo kao “eye candy”. Želeo bih još i da pomenem Džejmsa Gandolfinija () koga nažalost ovde poslednji put gledam na filmu. Zaista veliki gubitak. Gandolfini je bio jedan od onih glumaca koji su uvek delovali prirodno na filmu. Bilo mu je u svakoj ulozi izuzetno lako verovati.

“The Incredible Burt Wonderstone” iako poseduje nekoliko sjajnih momenata i nema neke iritantne rupe i greške, jednostavno kada se pogleda čitava slika je film koji će se izuzetno brzo zaboraviti. Novi film Dona Skardina je ipak suviše generičan da bi ostavio neki bitniji utisak. Može da se pogleda, ali zaista nema šta posebno da ponudi.

Ocena: 5/10burthere_620x350

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

3 Comments

    • Otpisani

      Kontaš pogrešno. 🙂 Preskočiti u širokom luku. Dobar film za prekratiti ako si negde poranio skoro 2 sata. U suprotnom, ništa posebno.

  1. hudini

    Jim Carrey odlican. ostali kao da su zalutali u film. Valja pomenuti i Oliviu – odlicna je u svakom pogledu.