Lost HighwayJoš jedan David Lynch (David Linčov) kultni klasik! Ovaj bizarni triler, pun surealizma, je svakako delo vredno gledanja, i daljeg kontempliranja o istom. Da bi se ovakav film u potpunosti ispoštovao, važno je znati šta vas čeka u jednom projektu gospodina Linča. On zahteva publiku koja može da se nosi sa surealnim i simboličnim motivima i scenama, kao i posmatrače koji znaju da dotični gospodin snima umetničke filmove, a ne one koji nužno moraju u sebi da sadrže “rešen-problem” poruku.

Priča je izuzetno raštrkana, u vremenu i prostoru, u snovima i stvarnosti. Sama činjenica da je ovaj film inspirisan na slučaju O.J.Simpson -a, i da je David Linč odbio da dalje obrazloži svoje pripovedačke namere, ostavlja nas s vrlo sumnjivim delom, koje će da povlači mnoštvo pitanja i debata, o tome ko ga na kakav način tumači. Naravno, opet vezano za publiku koja će od potpune misterije izvući interesovanje, i želju za izlaganjem svojeg subjektivnog mišljennja sa drugim posmatračima, vodeći jednu konstruktivne razgovore….dok će se javiti i nekolicina koja će ostati zapitana, i smatrati to kao manom filma.
Ne bih stvarno više bilo fer odavati o ovome projektu, svaki detalj je jako krucijalan za formiranje sopstvenog shvatanja. Jedna stvar zasigurna, ovaj film ostaje u vašoj glavi, uvalči vas u sebe, i tera da ga iznova i iznova ponovo analizirate…apsolutno neophodno štivo za svakog filmofila!

Ocena: 8/10TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

6 Comments

 1. vujadin

  jedan od najboljih filmova koje sam gledao!

 2. anonymous

  Morao sam da doktoriram psihoanalizu da bih ukapirao film u potpunosti 😀

 3. Бранко

  Jeдан од мојих омиљених филмова. Само бих још напоменуо и ОСТ који се невероватно уклапа у целу атмосферу.

 4. Luka

  Dobar film, odlicno uradjen, volim lyncha i mulholland drive mi je mejdu omiljenim filmovima al puno sam alkse skontao mulholland nego lost highway pa molim da mi neko objasni ovaj film jer stvarno mi nije jasno, da li Fred zamislja Peta kao bolju verziju sebe slicno Mulhollandu ako je tako zasto se fred pojavljuje na kraju filma opet i ona koliba je simbol cega? i kraj je opet na pocetku, maa nista mi nije jasno da se ne lazemo 🙂 nmg da ocenim jer mi nije jasno al kul film

 5. luka

  Film sam gledao sinoć, odličan mi je, ne možeš skontat ako bašš ne sjediš i ne gledaš, meni odličan. Pete je jedna verzija Freda a ono što je on zapravo je druga…………..