Izvrsna crna komedija koja sadrži odličnu dozu drame i humora, da nam

prezentuje na pravi način i iskreno život u jednoj velikoj porordici. Tenenbaumi, su kao i sve ostale porodice kad se skinu sve finese i sitni detalji. U esenciji grupa ljudi, koji guraju svoj nos jedni drugima u džep, a i grupa ljudi koje najviše volite i mrzite u isto vreme.
Nemojte me pogrešno razumeti, ja nemam problema u kući, pa ne povlačim odatle takvu sliku. Poznajem dosta porodica koji se baš kao i ovde, zajedno drže pored bezbiržnog oca, i njegovih suludih ideja. Ovaj projekat je jednostavno pravi odraz ljudskosti i istinit pristup prema jednoj disharmoničnoj porodici, gde svi članovi poseduju sopstvene mane, i gde zarad zajedničkog cilja i želje za promenom ka boljem, nečiji principi moraju biti poraženi i žrtvovani.

Ono što po meni čini ovaj film tako sjajnim, i Vesa Andersona (Wes_Anderson) tako poštovanim je njegova posvećenost detaljima, počevši od samih kostima, pa do dizajna soba likova. Ovo je brilijantan film na svim nivoima, prava gozba za čula i um. Ovaj film vas tera na razmišljanje, time što ne otkriva puno, nego sporim razvojem kroz komunikaciju likova i momenata iz njihove prošlosti, stečemo znanje šta se zaista događa, i šta je ustvari tema ovog dela. Ves Anderson je izvrstan reditelj, neobičnog stila. Njegovi flmovi su uvek predstavljeni u teatralnom stilu, skoro kao iz knjige da čitate. Anderson uvek znatno izražava boje i likove koji su lako prepoznatljivi prema priličnoj određenoj vizuelnoj pojavi.

Tanenbaumi su sačinjeni od fenomenalnog kastinga, i svi likovi su sjani u filmu. Iako su ovo vrlo izvikana imena, a Anderson realno ne važi za “mejnstim” reditelja, mislim da je njegov alternativni stil i očito prepoznatljivi talenat jedini razlog zbog kojeg je uspeo da okupi ovako zvučna imena. Sudbina ovog filma isključivo zavisi od percepcije u kojoj ga posmatramo. Ako volite zamršene komedije, koje se zasnivaju na suptilnom humoru i veoma originalnom stilu, ovo je onda definitivno za vas, pošto film nije ni dovoljno dostupan, a ni komercijalan da bi bio ispoštovan od šire publike.

Ocena: 7/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

1 Comment

  1. Matijasevic

    FIlm je odlican, kao i svi Andersenovi filmovi koje sam odgledao..