Čovek iz Unutrašnjosti – Inside Man (2006)

Izuzetno kvalitetan i interesantan film. “Čovek iz Unutrašnjosti” počinje kao vrlo dinamični akcioni triler, ali brzo se pretvara u vrlo zamršeni, misteriozni krimi film. Ovaj film iako ne poseduje baš najsjanije pozadinsko objašnjenje za čitav postupak, vrlo je interesantan i bogat jednom fantastičnu atmosferu.
Priča ovog filma se centrira oko pljačke banke i dva aktera. sa jedne strane imamo detektiva, koji dolazi na scenu zločina kao pregovarač, da bi se što bezbednije okončala ova situacija, a sa druge strane imamo vođu kriminalne ogranizacije, koji je vrlo lukav, pripremivši mnošto začkoljica i iznenađenja ne nadanoj policiji, ali detektiv se ne daje lako zbuniti, ostaje hladne glave, i tu nastaju razne komplikacije.

Ovaj film ispada vrlo interesantan, adekvatno misterijiozan, ne dozvoljavajući vam da lako predvidite dalji tok radnje, ali isto tako poseduje kvalitetan input komičnih dijaloga u jednu vrlo ozbiljnu priču. Dijalog je generalno veoma fokusiran na temu i prilično “oštar”, ali sadrži određene sarkastične opaske, pogotovo u konverzaciji između dva glavna lika. Reditelj odbacuje standardne strukture trilera, gde nas polako hronološki vodi kroz pozadinsku priču, gradeći postepeo radnju. On nas ovde odmah ubacuje u akciju, pa daljim tokom konverzacije, sitnim detaljima objašnjava čitavu poentu. Vrlo interesantno i originalno štivo.

Glumačka ekipa je kvlaitetna, za glavnog detektiva imamo Denzel Vašingtona (Denzel_Washington), on nam predstavlja jednu napetu i pravičnu ličnost, koja konstatno poseduje namrgođeni izraz lica, ali jedini uspeva da čita namere i sledeće poteze kriminalaca. Ne bih baš rekao da je impresivna rola, ali dovoljno kvalitetna da vas ne iritira. Sa druge strane imamo Klajva Ovena (Clive_Owen) koji vrlo kvalitetno tumači hariznatičnog i sarkastičnog kriminalca, koji je mozak čitave operacije. Film definitivno pripada Ovenu, a to će te i sami videli kada budete gledali. Ovde se znatno više očekivalo od sporedne uloge koju je tumačila Džodi Foster (Jodi_Foster), ona je trebala da zasija iz senke, i da dopunjava likove, ali ništa od toga, njeno prisustvo u filmu nije ni malo memorabilno.

Interesantan i inteligentan misteriozni krimi triler, koja odbacuje hronološki narativ, i prezentuje nas nečin novim, nečim znatno interesantnijim.

Ocena :  8/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

5 Comments

 1. Odlican, nisam ocekivao nista specijalno tj ocekivao sam jos jednu varijaciju na temu, al me je bas iznenadio,kul je ispalo na kraju 😀
  BTW muzika je odlicna 🙂

 2. ДЈА

  Стравичан филм и сигурно један од најбољих o "пљашкашима банака". Уз Eнглеско остварење "The Bank Job" мој омиљени што се тиче те тематике.

 3. milos

  jedan od najboljih modernih pljackaskih filmova, koji se ne udaljava mnogo od teme pljacke

 4. vesko

  upravo ga odgledao i svidja mi se film