Sedam dana slobode – Hall Pass (2011)

Prvo ostvarenje posle četiri godine pauze Fareli braće (Farrelly_brothers) koje je napokon posle njihovih klasika “Glupan i tupan” (Dumb_and_Dumber) i “Nešto u vezi sa Meri” (Something_About_Mary), pomoću novog i interesantnog trejlera, ulivalo nade za još jednom odličnom komedijom, nakon serije osrednjih i loših filmova.

Priča ovog filma je ziblja jako idiotska, ali zarad komičnog aspekta, i mogućnosti da se stvore razne interesantne i urnebesne situacije, ovakve stvari se dopuštaju u komedija. Mi se ovde upoznajemo sa dva muškarca, Rik (Owen_Wilson) i Fred (Jason_Sudeikis), koji se pate sa krizom srednjih godina. Kao posledeica nezadovoljstva kvantiteta “akcije” koje dobijaju u spavaćoj sobi, ovi momci bivaju opsednuti ženama i seksom do te granice da naprosto postoju iritiantni kod svojih žena. Na sugestiju njihove zajedničke prijateljice, kojoj se ovaj potez isplatio, supruge daju momcima nedeljuda na slobode od braka i svih bračnih obaveza, kako bi tu energiju i želje izbacili iz svog sistema. Naravno momci ovo vide kao da im bog odgovara na njihove molitve, a ne kao rezultat na njihovu lošu situaciju u brakovima, i više nego uzbuđeno prihvataju svoj “poklon”, i kreću na misiju da spavaju sa što više je žena moguće, dok se ova njihova specijalna nedelja ne završi, i ne vrate se u normalan porodični život.

Iako ovaj zaplet obećava nedelju dana kompletnog ludila i mnoštvo urnebesnih momenata, moram razočarati i reći da se apsolutno ništa niti bitno, niti smešno nije desilo. Odbrojavanje dana vidimo u “Law_&_Order” stilu, gde se ekran u potpunosti zacrni, i vidi se broj dana. Iako se projekat svim silama trudi da bude smešan, ali jednostavno smatram da su scene kao vršenje velike nužde na terenu za golf, proždiranje kolačića  sa drogom,  ostalih fekalnihh i genitalnih jeftinih referenci ispod svačijeg nivoa humora, ono što je definitivno najveće razočarenje je što dani izuzetno brzo lete, imaju sumirana tri dana u svega desetak minuta filma, i na kraju naravno pokušavaju sve da naguraju.

Film isto ne čini sebi uslugu time što kroz svoju duraciju iz neobavezne brlje pokušava da se prebaci u romansu, i na kraju da ugura i srceparajuće dramatične segmente, čineći čitav svoj sklop, “već viđenim” i “izlizanim”.

Što se tiče same glume, ona nije sjajna, ali je korektna, niko se nije nešto posebno istakao, a nije se ni obrukao. Vezano za naše glavne aktere Oven Vilson je prilično monoton, bez ikakvih značajnih momenata, dok je sa druge strane Džejson prilično interesantan. Mogu otvoreno reći da su mi najsmešniji momenti filma način  na koji Džejson izgovara i gestikulira ovako osrednji scenario.

Ovaj projekat zbilja nije ništa posebno, iako doduše ima nekoliko interesantnih sekvenci, i par interesantnih sporednih likova, jednostavno se spaja sa prosekom romantičnih komedija i lako se zaboravlja pošto ne ostavlja nikakav poseban utisak. Nije tragično, ali zbilja nepotrebno.

 

 

Ocena:  5/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?