21 Jump Street (2012)

“21 Jump Sreet” predstavlja komični rimejk popularne istoimene znatno ozbiljnije televizijske drame iz osamdesetih godina prošlog veka.  Ono što je toliko memorabilno kod televizijske serije “21 Jump Street” jeste to što je lansirala karijeru jednog najpopularnijih glumaca današnjice, Džonija Depa (Johnny Depp).

Sinopsis filma nije ni malo komplikovan. Priča ostvarenje počinje sa upoznavanjem dva glavna aktera još za vreme njihovih srednjoškolskih dana koji ubrzo upsostavljaju međusobno zavisan odnos,  pokrivajući jedan drugome nedostatke, koji se nastavlja i kroz njihovo partnerstvo u policiji. Naši protagonisti su prilično veliki stereotipi i klišei američkih studenata koje smo navikli da viđamo u ovakvim komedijama.

Dženko je samouvereni nabildovani sportista koji nije nešto preterano bistar i načitan, dok je sa druge strane Šmiti nesigurni i smotani štreber. Živeći u iluziji toga šta zapravo rade policajci, duo nakon završetka akademije biva deprimiran jer umesto jurnjave kola i hapšenja velikih narko dilera kao što su navikli da gledaju u filmovima, oni bivaju osuđeni na dosadno i mirno patroliranje ulica. Spletom okolnosti i na osvnovu njihovog mladalačkog izgleda, Dženko i Šmiti bivaju regrutovani u tajnu jednicu, gde moraju da poziraju kao srednjoškolci kako bi upoznali i infitrirali bandu koja se bavi distribucijom droge po školskom dvorištu.

Iako je ovaj rimejk na papiru delovao kao katastrofalna ideja, moram reći da me je na kraju zaista prijatno iznenadio. “21 Jump Street” ne nudi zbilja ništa novo, ali je kroz čitavo svoje trajanje dosta zabavan i ispunjen raznim komičnim sekvencama koje u određenim momentima umeju da budu zbilja urnebesne. Dosta fora su već viđene, ali ima i nekolicina onih koje su vrlo inovativne i urnebesne, i doći će kao pravo osveženje filmu.

Iako nikako nisam ljubitelj dela glavnih aktera ovog ostvarenja, moram reći da me je duo prijatno iznenadio. Čaning Tejtum (Channing Tatum) se odlično snašao van svoje glumačke komforne zone, i usudiću se da kažem da je većinu filma čak i zabavan. Džona Hil (Jonah Hill) iako uvek isti kao u svakom prethodnom filmu, ovde je imao dovoljno kvalitetno napisan materijal da bi ispao urnebesan na kraju. Ostatak glumačke ekipe je solidan, jedino što mi se nije dopalo jeste prilično slab kameo jednog izuzetno popularnog glumca, ali ne bih da otkrivam da ne upropastim iznenađenje.

“21 Jump Street” iako vrlo plitak i predvidiv, uspeo je da prevaziđe užasna očekivanja mnogih i bude većinskim delom svog ukupnog trajanja vrlo zabavan.

Ocena: 5/10

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

2 Comments

  1. l

    Ne shvatam kako ste filmu ,,Diktator”mogao da das devet a ovom 5,postujem vase misljenje ali mislim da je ovaj puno bolji od diktatora