Gallowwalkers (2012)

“Gallowwalkers” je film na kojem je Vesli Snajps () radio u vreme kada se tek pokrenulo pitanje oko njegove pronevere poreza. Iako je Snajps proveo svega 3 godine iza rešetaka, ovaj projekat je u produkcijskom limbu već 7 godina, što je zaista nateralo mnoge ljude da se zapitaju da li će ikada novo ostvarenje Endrua Gota () ugledati svetlost dana.461px-Gallowwalker

Priča filma prati usamljenog i misterioznog revolveraša po imenu Aman, koji da bio obezbedio svoj opstanak, krši dogovor svoje majke (časne sestre) koji je napravila sa Bogom. Ovaj akt donosi određeno prokletsvo Amanu i čini da svi koji umru od strane njegovog metka, će se vratiti vrlo brzo iz mrtvih. Rekavši ovo, Aman će se ubrzo naći u situaciji da ga vija i lovi banda zombi kriminalaca koju je ne tako davno okončao. Kako bi stvorio sebi bolje šanse protiv ovih prokletih bandita, on regrutuje mladog ratnika Fabulosa da mu pomogne u velikoj borbi koja ga ubrzo očekuje.

“Gallowwalkers” je još jedan u nizu filmova koji je sasvim pogrešno reklamiran. Na osnovu njegovih promotivnih materijala, moglo se zaključiti da će novi film Endrua Gota biti pun brze akcije i nasilnih i kreativnih ubistava, međutim to na kraju ne biva tako. “Gallowwalkers” uzima jedan sasvim drugačiji pristup i shvata sebe znatno ozbiljnije nego što bi trebalo. Umesto da prikaže ovaj miks dva žanra za ono što zapravo i jeste, jeftina eksploatacija i odlična platforma za brze akcione sekvence i tonu krvi, Endu Got pokušava da napravi dosta ozbiljan i dramatičan film, što smatram da mu nikako nije pošlo za rukom.

Got prezentuje “Gallowwalkers” kao klasičnu priču osvete, gde se čitavo trajanje filma pripremamo za okršaj koji će se dogoditi u poslednjih nekoliko minuta. Ispresecana konstantnim flešbekovima, priča počinje snažno, ali se u drugom činu zaista dosta vuče i naprosto nas tera da izgubimo interesovanje. Naravno, ne moram dodatno da ističem da je ovaj koncept “osvete” učinio čitav film izuzetno predvidivim.

gallowwalkers-1

Kada sam već krenuo da elaboriram priču, reći ću da i sam scenario nije nešto preterano kreativan. Dobar i zanimljiv koncept je nepotrebno potrošen na jednu nemaštovitu i toliko već puta viđenu konstrukciju. Dijalozi u filmu su dosta jednodimenzionalni, kao i sami likovi.

Tehnički gledano, “Gallowwalkers” je sasvim zadovoljavajući. Kadrovi su lepi, set interesantan i kostimi su interesantni. E sada, pošto sam već pomenuo da su likovi jednodimenzionalni, mislim da nema nešto mnogo poente da komentarišem kvalitet glume u filmu jer akteri zbilja nisu imali sa čime da rade. Pošto je kasting sastavljen od uglavno nepoznatih imena, istaći ću jedinu pravu zvezdu ovog projekta, Veslija Snajpsa (), i reći da je on sasvim konkretno obavio svoj posao.

Iako ima vrlo interesantan koncept koji se mogao znatno bolje transformisati u film, “Gallowwalkers” nije uspeo da iskoristi svoj pun potencijal i da se pokaže u nekom sjajnijem svetlu. Ovaj film krase određeni momenti, ali smatram da ih definitivno nema dovoljno da bi nekome preporučio “Gallowwalkers”. Daleko od toga da je očajan, ali jednostavno ne uspeva da bude dovoljno interesantan i uzbudljiv.

 

Ocena: 5/10snipes_gallowwalker

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

3 Comments

 1. Ivana

  5 od 10?
  Čekam film toliko godina, još sa njim, a on je opet usamljeni borac protiv nemrtvih, ah, rings any bell? Dala bih mu možda 2.5/10

 2. Tomislav

  Kad se setim Blejda ovo je veliki promašaj…….

 3. axaman

  film je gretoa za trosenje filmske opreme za isti