Hell Baby (2013)

“Hell Baby” je novi dugometražni igrani film Tomasa Lenona () i Roberta Bena Geranta (), fantastičnog dua koji stoji iza urnebesne serije “Reno 911!“. Iako definitivno najpopularniji po svom hit tv projektu, tandem Gerant i Lenon je imao dosta uspeha i na filmu sa njihovim scenarijima za “Balls of Fury” i “Night at the Museum“.Hell-Baby-Poster

Priča filma “Hell Baby” je centrirana oko Vanesa i Džeka, mladog para koji očekuje bebu. Kako bi zaradili brz novac, Vanesa i Džek uzimaju ruiniranu kuću u Nju Orleansu sa idejom da je brzo srede i preprodaju za veći novac. Međutim, ono što ovaj par ubrzo saznaje jeste to da je kuća u koju su se uselili ukleta i da je u toku prve večeri u ovom objektu, Vanesu đavo oplodio. Kako bi se spasili od sataninog potomka, mladi par traži pomoć od strane vatikanskog elitnog odreda za isterivanje đavola.

Kao veliki ljubitelj žanrovskog miksa horora i komedije, naprosto nisam mogao da dočekam priliku da pogledam “Hell Baby”. Iako je, što se tiče same atmosfere i balansa između ova dva gore pomenuta žanra “Hell Baby” sasvim korektan film, smatram da novi projekat kreatora “Reno 911!” baš i nije u potpunosti najbolje iskoristio svoj pun potencijal.

Najveći problem ovog niskobudžetnog filma je zapravo njegov scenario. Iako već u samom startu prilično jasno pokazuje kojim filmskim klišeima će se “Hell Baby” ismevati, novi film Geranta i Lenona niti u jednom momentu ne fukcioniše lepo kao smislena i dobro izrežirana celina. Pun improvizacija i dve loše izbalansirane priče, “Hell Baby” više deluje kao skup nasumice nabacanih komičnih skečeva nego kao koherentni film.

Da se razumemo, ja sam uvek za improvizaciju i stvaranje tog nekog prirodnog osećaja da se stvari neplanski u momentu odvijaju kada se upali kamera, ali opet, potrebno je kasnije sve to lepo izmontirati i srediti jer ovakav način snimanja može da bude i mač sa dve oštrice. Mnogobrojni ad hoc momenti ipak ne čine uslugu ovom projektu jer baš zato što su toliko drugačiji, stvaraju velike oscilacije u tempu filma.Hell-Baby-Red-Band-Trailer-NSFW

Iako zaista ima dosta smešnih momenata, Gerant i Lenon jednostavno nisu napravili dovoljno široku patformu da bi individualne komične sekvence koje se odvajaju od narative doživele svoj pun potencijal. Ovako, kada glumci probaju da malo skrenu sa priče i scenu odvuku u malo drugačiji pravac, sve deluje prvo nakako nasilno i veštački, pa tek onda smešno.

Kasting je pun sjajnih glumaca. Lezili Bib () i Rob Kordri () su urnebesni kao mladi par koji nosi satanu. Pol Šir () i Rob Hubel () su vrlo dopadljivi kao napaćeni panduri. Jedino ko mi se ni malo nije dopao jeste Kigan Majkl Kej () koji je konstantno delovao kao da se previše trudi, a ne ide mu. Naravno, treba još pomenuti i same kreatore ovog filma koji se pojavljuju u ulozi specijalnih popova iz Vatikana.

“Hell Baby” je nažalost znatno slabiji film nego što sam očekivao. Gerant i Lenon jednostavno nisu znali da iskordinišu filmom kako je trebalo. Oni jednostavno nisu uspeli da spoznaju kada da seku scene i kako da sagrade skečeve oko priče, a ne priču oko skečeva. U ovom filmu funkcionišu samo momenti. Kao celina, “Hell Baby” je ništa više od prosečne parodije.

Ocena: 5/1075kwudM

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?