We’re the Millers (2013)

Po svim svojim promotivnim materijalima novo ostvarenje Rovsona Maršala Terbera () je delovalo kao još jedna u nizu “fabričkih” američkih komedija koja eksploatiše sada već toliko izliznu konstrukciju. Rekavši ovo, “We’re the Millers” je i pored svog unapred poznatog šablona uspeo da me zaintrigira jer poseduje dovoljno interesantnu i široku platformu za razne komične sekvence i sjajnu i dosta iskusnu glumačku ekipu koja može da izvuče najbolje iz njima poverenog napisanog materijala.We're-The-Millers-Poster

Radnja filma “We’re the Millers” prati Dejvida Klarka, omanjeg dilera marihuane, koji se spletom nesretnih okolnosti zatiče u situaciji da mora da se oduži svom dobavljaču tako što će za njega prokriumčariti “određenu gramažu” trave iz Meksika u SAD. Kako bi uspešno izveo ovu misiju visokog rizika, Dejvid formira lažnu porodicu u vidu paravana da ide s njim na put i pomogne mu da izgleda što je više moguće dosadno i neupadljivo. Iako je sam plan genijalan, Dejvid ipak nema dovoljno vremena da okupi baš najreprezentativniju ekipu, te je prinuđen da se osloni na svoju komšinicu striptizetu, napornog klinca sa prvog sprata i lokalnu pankerku da mu igraju uloge “najmilijih”.

Nasuprot onome što kažu “sto babica kilava deca”, scenario na kojem su radili Bob Fišer (Bob Fisher), Stiv Faber (Steve Faber), Šon Anders (Sean Anders) i Džon Moris (John Morris) je čitavim svojim tokom zabavan i ispunjen urnebesnim forama i dijalozima. Humor jeste nepresušan i film u tom aspektu zaista nudi dosta nepredvidivih momenata, ali nažalost ova družina pisaca se ipak oslonanja na jedan vrlo jeftin pripovedački skelet koji će u trećem činu definitivno preplaviti radnju nepotrebnim klišeima i srozati do tada pozitivan utisak o filmu.we-re-the-millers03

Što se tiče humora, on je prilično vulgaran i jednostavan, ali je opet adekvatan za situacije u kojima će se likovi nalaziti tokom filma. Iako kao osnovni i jedini cilj ima da vas tera da se na sav glas smejete, novi film Rovsona Maršala Terbera se trudi da komične sekvence ne gura u prvi plan, već da ih “organski” formira u hodu priče, što čini čitavo iskustvo gledanja ovog ostvarenja znatno boljim. Humor filma “We’re the Millers” se zasniva na neprijatnim situacijama, konstantnim psovkama, šizofrenim konverzacijama i idiotskim “slapstick” momentima. Pored smešnih i sirovih dijaloga, glavni nosioci humora ovog filma su i sami likovi, koji su dovoljno dobro osmišljeni i razvijeni da budu urnebesni.

Gluma u filmu je sasvim solidna. Najviše se istakao Džejson Sudeikis (). Kao izuzetno šarmantna i harizmatična individua kakva jeste, Sudeikis vrlo lako ulazi u ovu ulogu i nudi nam jednog simpatičnog i egocentričnog sitnog dilera koji naprosto ne zna da zatvori svoja usta. Dugogodišnji član “Saturday Night Live” ekipe je definitivno bio pravi izbor za Dejvida Klarka.

Iako apsolutno najveća zvezda u ovom ansamlu, Dženifer Eniston () se baš i nije nešto preterano pokazala. Njen performans jeste solidan, ali nije vredan nekog posebnog analiziranja. Pored Sudeikisa, najbolju utisak su ostavili uvek sjajna Ketrin Han () i Nik Oferman (). Njihove epizodne role su toliko esencijalne za ovaj film.

Iako dosta šablonski, “We’re the Millers” je daleko prevazišao moja očekivanja. Novo ostvarenje Rovsona Maršala Terbera se može okarakterisati koa jedna vrlo duhovita komedija koja je vedna vašeg vremena i pažnje.

Ocena: 6/10C25B9DA509AA6AD7D7B3485F389F_h498_w598_m2

TAGOVI:

OSTAVI KOMENTAR, ULEPŠAJ MI DAN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulogovan kao . Izloguj se?

5 Comments

 1. Ana

  solidna komedija, ništa specijalno ali za nedeljno popodne ili neko veče sasvim ok. gluma slaba, deca su mi daleko bolja, Rejčel i Džejson nekako usiljeni. Slažem se 6/10

 2. Milos

  Mnogo smesno!!! Dzenifer je doprinela vise nego dovoljno…:) Pogledati! 8/10

 3. Nik

  ocajan film,kec zabetoniran za sva vremena,kakva crna sestica!

 4. filmofil

  nije lose za opustanje, malo smeha i malo Anistonova(kao striperka), fino dok ne upada u klise americke komedije!

 5. zex

  Film je totalno razocarenje, gluma osrednja, tekst previse vulgaran, radnja s brda s dola, ja bih ga ocijenila s 3, izvlaci ga samo ime jenifer aniston, ali ni ona ovde se nesto nije pokakazala, opsti utisak – bezveze.